3 redenen waarom een sauna in huis altijd een goed idee is! 0

Een bezoekje aan de spa is voor veel mensen het ultieme gelukmoment na een zeer drukke maand werken. De meeste mensen plannen een bezoekje aan de spa en daarmee ook de sauna ook op maandelijkse basis in. Even alle zorgen achter je laten, even geen gedoe aan je hoofd, even alleen maar optimaal genieten! Wat nou als je dagelijks gebruik kunt maken van de helende effecten van een sauna of eigen spa in huis? Een sauna in eigen huis is voor veel mensen de ultieme droom, hetzelfde geldt voor een heerlijk bubbelbad of jacuzzi van bubbelkoning.nl. Toch zien we dit nog steeds als iets wat enkel voor de rijken is weggelegd. Niets is echter minder waar! Ook jij kan genieten van een sauna in eigen huis. Wij geven je in dit artikel alvast 3 redenen waarom een sauna in huis altijd een goed idee is.

#1 Ontsnappen uit de dagelijkse sleur

Ken je dat ook? Dat je helemaal uitgeblust thuis op de bank neerploft, na opnieuw een lange dag werken. Inmiddels zit je in een dagelijkse sleur van opstaan, ontbijt naar binnen proppen, kinderen wegbrengen, werken en thuis alles doen wat nodig is. In de avond ben je blij als je eindelijk weer je bedje mag begroeten, om vervolgens de volgende dag weer opnieuw te beginnen. Uit harde cijfers blijkt dat de geestelijke gezondheid van ons Nederlanders hard achteruit gaat. We kampen steeds vaker met depressieve gedachtes, krijgen last van een burn-out en er zijn steeds meer ziekmeldingen onder de werknemers. Ontsnappen uit de dagelijkse sleur en een rustmomentje voor je zelf vinden is de oplossing voor dit probleem. En hoe verkrijg je dit rustmomentje beter dan door gebruik te maken van jouw eigen sauna in huis? Even tien minuutjes genieten van de rust en kalmte in je hoofd om vervolgens weer efficiënt en enthousiast verder te gaan met jouw drukke leventje.

#2 Een sauna past in vrijwel elke woning

Veel mensen denken ten onrechte dat een sauna enkel mogelijk is in een ruim huis. Dit hoeft echter helemaal het geval niet te zijn. Sauna’s vind je in vrijwel alle soorten en maten. Hierdoor is er altijd wel een formaat en type dat aansluit op jouw wensen. Als je geen ruimte hebt voor een grote sauna is een infrarood cabine bijvoorbeeld een goede oplossing. Deze hoeft niet groter te zijn dan een douchecabine en heeft dezelfde helende- en ontspannende werking als een grote infrarood sauna. Ideaal dus voor de kleinste badkamers! Wist je trouwens dat het ook mogelijk is om een sauna buitenshuis te plaatsen? Bespreek de mogelijkheden met een professional en bekijk wat het beste past bij jouw woning.

infrarood cabine woning

#3 De helende werking van een sauna

Last but not least… de helende werking van een sauna! Dit is dan ook de voornaamste reden dat mensen kiezen voor een dagje spa. Na een heerlijk dagje ontspannen voel je je helemaal verfrist en is je hoofd weer leeg. Een sauna in huis heeft deze zelfde werking, alleen is hij enkel een stuk toegankelijker. Wij zetten de belangrijkste voordelen van een sauna voor de gezondheid nog een keer voor jou op een rijtje:

  • Je raakt snel een heleboel gifstoffen kwijt
  • Bij regelmatig gebruik van een sauna wordt de stofwisseling verhoogd.
  • Verbeterde weerstand
  • Versnelt spierherstel na het sporten
  • Een bezoekje aan de sauna kan de nachtrust bevorderen.
Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *