De relaxbank is de ultieme chillplek na een drukke dag 0

De relaxbank is de ultieme chillplek na een drukke dag

Na een lange tijd thuis te hebben gewerkt, pakken we langzamerhand ons oude leefpatroon weer op. De agenda’s lopen over en het dagelijks schema zit boordevol met taken die beginnen wanneer de wekker rond 7.00 uur afloopt. Tijd voor een beetje rust en ontspanning is er pas als de afwas van het avondeten in de vaatwasser staat. Sommige mensen kijken op de maandag alweer uit naar het einde van de week als ze heerlijk in een relaxbank weg kunnen zakken om liefst languit liggend het weekend in te gaan.

Je hebt in huis altijd verschillende soorten stoelen staan. Door de dag heen zitten we allemaal wel een paar uur op een stoel, en dat willen we graag zo comfortabel mogelijk doen. Welke stoel past dan het beste bij een bepaalde activiteit?

De afgelopen eeuw heeft het ontwerp en de functionaliteit een stormachtige ontwikkeling meegemaakt. Waar de stoel ooit de enige functie had om op te zitten en verder niet, daar verwachten we tegenwoordig een hoge comfort zonder dat bepaalde lichaamsdelen vermoeid raken. Iedereen is waarschijnlijk wel bekend met het fenomeen van afgeknepen knieën tijdens een lange vakantiereis op de achterbank. Uiteindelijk wist je helemaal niet meer hoe je moest zitten omdat de bloedsomloop niet meer optimaal was.

Bureaustoel

Eén van de stoelen die de afgelopen twee jaar ons huis is binnengekomen is de bureaustoel. We waren genoodzaakt om vanuit huis te gaan werken. De hoogte van je stoel, de afstand van het bureau of laptop bepalen hoe comfortabel je kunt werken. Daarbij is het altijd verstandig dat je regelmatig een kleine pauze neemt en even je neus buiten de deur steekt om een wandelingetje te maken. Het afstellen van zowel een relaxfauteuil, een relaxbank, bureaustoel of draaistoel dient altijd nauwkeurig te gebeuren. Zo moet de houding van je armen in een licht neerwaartse hoek zijn, zodat de bloedtoevoer niet wordt afgeknepen.

Design

Inmiddels is er zo’n groot aanbod aan stoelen dat je qua design, kleur of stof haast een onbeperkte keuze hebt. De tijd dat een draaistoel of relaxbank in twee kleuren verkrijgbaar was, is allang voorbij. De kleurvariatie kan tegenwoordig uit een palet van meer dan vijftig kleuren bestaan. Zo is er voor elke inrichting een passende kleurstelling verkrijgbaar zowel in stof als in leer. En of je nu voor klassiek of modern gaat, voor elke smaak is een relaxfauteuil verkrijgbaar.

Comfort

Eigenlijk draait het bij de zitbeleving tegenwoordig hoofdzakelijk om comfort en gevoel. Na een lange dag wil je onbekommerd op je relaxbank of stoel willen zitten. Binnen het segment relaxfauteuils of draaistoelen draait het niet alleen meer om een mooi ontwerp. Je wilt ook dat je de stoel in een handomdraai op een al dan niet automatische manier naar de bouw van je lichaam kunt afstellen om op een zo comfortabel mogelijke manier te zitten.

Trends

Het segment relaxstoelen wordt bij een steeds grotere groep populair. Het draait bij jong en oud namelijk om de beleving dat je altijd lekker wilt zitten. Het valt te vergelijken met een e-bike, toch ooit afgeschilderd als een fiets voor senioren. Inmiddels heeft heel fietsend Nederland de elektrische fiets omarmt. Het lijkt erop dat de groep senioren met de relaxfauteuil wederom trendsettend zijn geweest.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *