Ruimte voor jezelf als kersverse ouders 0

babykamer

Als je in blijde verwachting bent van gezinsuitbreiding, is er een heleboel dat geregeld moet worden. Het leukste deel van de voorpret is misschien wel het inrichten van de babykamer. Maar wat nou als je daar geen kamer meer voor over hebt? Hoe zorg je ervoor dat je straks nog een beetje ruimte voor jezelf hebt? Een aantal handige tips!

Geen aparte kinderkamer, wat nu?!

Het is natuurlijk belangrijk dat de kleine straks een eigen kamer heeft. Voor je kindje, maar ook voor jezelf. Zo voorkom je namelijk dat je altijd tussen het speelgoed en de andere kinderspullen zit.

Maar in sommige woningen heb je nu eenmaal niet de luxe dat je een slaapkamer over hebt. En verhuizen is ook niet altijd een optie.

Heb je er wel eens over nagedacht om de berging, zolder of de traditionele rommelkamer vrij te maken als babykamer? Eigenlijk is het zonde dat die kostbare woonruimte vol staat met spullen die je niet gebruikt, nietwaar?

baby

Maak je hele woning babyproof

Je kunt moeilijk alles in één keer goed doen. Hoe ouder de baby wordt, hoe meer maatregelen je moet treffen. Het begint met het verstoppen van kleine objecten en medicijnen. Die mag de baby nooit en te nimmer in z’n mond stoppen. Denk verder aan zaken zoals een hekje bij de trap.

Door dit soort dingen alvast te regelen voordat de baby er is, geef je jezelf straks wat meer lucht. Want gegarandeerd dat je er straks niet meer aan toe gaat komen. Wees dus slim en werk vooruit!

Wil je blijven doorwerken?

Ook als jullie allebei willen blijven werken, is het goed om er nu alvast over na te denken hoe je dat gaat aanpakken. Opa en oma willen vast wel oppassen, maar je kunt er natuurlijk niet vanuit gaan dat zij altijd klaar staan om in te springen.

Ga daarom alvast online opzoek naar een oppas. Dan heb je voldoende tijd om een oppas te vinden waar jullie je prettig bij voelen. Veel prettiger dan wanneer je straks gehaast en last minute op zoek moet, wanneer je omhoog zit. Je wilt toch zeker weten dat je kind in goede handen is? Nou dan, regel het nu alvast!

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om zoveel mogelijk vanuit huis te werken. Denk er dan wel aan dat je waarschijnlijk om de haverklap zult worden afgeleid. Als je de ruimte hebt, is het daarnaast aan te raden om een aparte kamer in te richten als thuiskantoor waar je echt in de “workvibe” kunt komen. Had je na de eerste tip de berging of zolder nog niet hoeven inzetten? Dan kun je dat nu alsnog doen voor je thuiskantoor.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *