Aanvulling in de tuin: schelpen 0

Aanvulling in de tuin: schelpen

Dit staat eigenlijk mooi in iedere tuin, schelpen. Je waant je even alsof je aan het strand bent en schelpen hebben ook nog een functie. Wij vertellen je welke dat zijn en geven je tips over het aanleggen van een schelpenpad. 

Schelpenpad in jouw tuin

Houd je van een natuurlijke tuin en wil je het allemaal wat meer sfeer geven? Kies er dan voor om een schelpenpad aan te leggen. Neem eens een kijkje bij 123natuurproducten welke soorten er allemaal zijn en wat mooi staat bij jouw tuin. Kies voor natuurlijke kleuren. Denk onder andere aan wit, ecru of lichtbruin. Zo houd je alles in evenwicht en voorkom je dat de tuin te druk wordt. Mocht je schelpen over hebben na het aanleggen van jouw schelpenpad kan je dit ook nog voor andere dingen gebruiken. Zo staat het leuk op een mooie schaal of in een mooie vaas op tafel. Of laat de schelpen op een andere plek in jouw tuin terugkomen. 

Voordelen van schelpen

Er zijn meerdere voordelen wat betreft het gebruiken van schelpen in de tuin. Maar welke zijn dat dan? Schelpen helpen onder andere onkruid tegen te gaan. Dit gebeurt trouwens niet zomaar. Hiervoor moet je wel een antiworteldoek hebben aangelegd onder de schelpen. Daarnaast zullen slakken ook niet snel op de plek van schelpen komen. Slakken vinden de scherpe randen niet fijn en kruipen daar dus niet graat overheen of tussendoor. Ook hebben schelpen voor in de tuin een isolerende werking. Het voorkomt in de zomer uitdroging van de grond en in de winter gaat het de vrieskou van de grond tegen. 

Nadelen van schelpen 

Het is altijd goed om de voor- en nadelen tegen elkaar op te wegen voordat je een product aanschaft. De nadelen van schelpen zijn onder andere dat het zich snel verplaatst. Je kan dit dan wel weer voorkomen door een border te maken. Ook moet je na een tijdje weer wat schelpen vervangen of aanvullen. Kijk ook goed of de planten in jouw tuin tegen de schelpen kunnen. Het zou zonde zijn dat je planten doodgaan door de pH-waarde.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *