Schilderij kopen: 4 tips bij het kopen van een nieuw schilderij 0

schilderij kopen 4 tips

Een nieuw schilderij kan het interieur helemaal compleet maken. Er zijn echter zoveel mooie schilderijen verkrijgbaar, dat het lastig kan zijn om een keuze te maken. Hierbij speelt vooral je persoonlijke smaak een belangrijke rol. Daarnaast is ook je huidige interieurstijl van belang. Doordat er enorm veel factoren zijn om rekening mee te houden, blijft de muur vaak zeer lang leeg. Uitstel leidt uiteindelijk tot afstel. Vervolgens lukt het je maar niet om te genieten van jouw nieuwe woning. Zonde, nietwaar? Daarom geven wij 4 tips bij het kopen van een nieuw schilderij.

1. Welk schilderij past bij mij?

Mooie schilderijen zijn er in overvloed. Maar welk schilderij past nu het beste bij jouw smaak en woonstijl? Die vraag is niet eenvoudig te beantwoorden. Toch is het wel belangrijk dat een schilderij je aanspreekt. Kies niet voor een kunstwerk dat op dit moment vaak voorbij komt in de media of woontijdschriften. Blijf dicht bij jezelf en durf te kiezen voor unieke kunstwerken. Alleen dan vind je pas echt het antwoord op de vraag: welk schilderij past bij mij?

welke schilderij past bij mij

Kunstvoorjou biedt jouw de gelegenheid om zelf te ontdekken waar jouw passie ligt. Dit doe je door een vragenlijst in te vullen. Op basis van de ingevulde gegevens krijg je te zien welke schilderijen het beste bij jou in de smaak zullen vallen. Dat maakt het kopen van een nieuw schilderij wel heel eenvoudig!

2. Neem de tijd

Als je iets wilt, dan moet het ook nú gebeuren! Komt dit je bekend voor? Wees maar gerust, je bent echt niet de enige. Toch is het belangrijk om je tijd te nemen als je op zoek gaat naar een nieuw schilderij. We kunnen het ons goed voorstellen dat je het lastig vindt om telkens naar een lege muur te kijken. Maar zou het niet nog vervelender zijn geweest als daar een kunstwerk hing waar je niet 100% achter stond? Impulsieve aankopen zijn nooit verstandig. Neem de tijd, ontdek je smaak en ga dan pas over tot het kopen van een schilderij.

tijd nemen schilderij kopen

3. Vraag advies van de galerie

Tegenwoordig is communiceren met vrijwel iedere kunstenaar over de hele wereld mogelijk. Door de wondere wereld van het wijde web is het mogelijk om contact op te nemen met een kunstenaar naar keuze. Hierdoor kun je eenvoudig om advies vragen, meer te weten komen over zijn of haar werken en een schilderij misschien wel voor een interessantere prijs op de kop tikken. In de 21e eeuw is alles mogelijk!

4. Visualiseer het schilderij binnen jouw interieur

Heb je een geweldig schilderij gezien en kan je niet wachten om deze te kopen? Maar vind je het toch best lastig om voor te stellen hoe deze eruit gaat zien binnen het interieur? Maak dan gebruik van een speciale tool om het schilderij in je interieur te bewonderen, zonder daarvoor de aankoop te verrichten. Bekijk een schilderij in je interieur en je weet direct of dit in de smaak valt.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *