De schoonheid van analoge wandklokken 0

De schoonheid van analoge wandklokken

Iedereen heeft ze nodig: een analoge of digitale is. De klok door bijna iedereen dagelijks gebruikt en het is natuurlijk handig om er één of meerdere in je eigen huis te hebben. Of je de klok nu gebruikt voor het checken van de begintijd van die ene voetbalwedstrijd of om te kijken hoe lang het stuk vlees nog in de oven moet, een klok is altijd handig. Om een klok ook esthetisch aangenaam te maken bestaan er wandklokken. Deze klokken zijn zeer praktisch. Doordat ze aan de muur hangen, nemen ze vrijwel geen bruikbare ruimte in. Maar deze klokken dienen ook als prima wanddecoratie als je ze goed gebruikt en mee neemt in de stijl van je interieur.

Soorten wandklokken

Dus je komt bij een woonwinkel en wilt een wandklok als wanddecoratie aanschaffen om jouw interieur compleet te maken. Waar begin je dan met zoeken? Er bestaan natuurlijk heel veel verschillende wandklokken met verschillende eigen stijlen. Je moet een klok uitzoeken die past en matched met jouw interieurstijl. Dus wanneer je een erg ouderwets interieur hebt, past bijvoorbeeld de oude, klassieke koekoeksklok er goed bij. Bij een interieur met erg warme kleuren, passen kleuren zoals zwart en bruin er goed bij. Wanneer er in jouw interieur veel gespeeld wordt met metalen en leren materialen, is een wandklok industrieel erg aan te raden. Zo bestaat er voor elke stijl wel een klok en hoef je niet bang te zijn dat je er geen kan vinden. Soms kost het alleen wat tijd.

Ook bestaan er de zogenaamde radiogestuurde wandklokken. Deze speciale klokken zijn gekoppeld aan een andere radiografische atoomklok en kunnen daarom altijd de juiste tijd aangeven. Dit betekent dat mensen niet zelf meer de klokken hoeven af te stellen op de juiste tijd, maar dat dit automatisch gaat. Deze klokken zullen dus altijd de goede tijd weergeven. Ook met de verandering tussen de zomertijd naar wintertijd en andersom kunnen deze klokken zich automatisch aanpassen naar de correcte tijd.

Hoe werkt dit dan? De radiogestuurde wandklok ontvangt automatisch veertien keer per dag een radiosignaal. Het ontvangen van dit signaal duurt ongeveer tussen de drie en twaalf minuten en corrigeert zichzelf daarna naar de correcte tijd. Als de klok zich na de twaalf minuten nog steeds niet heeft ingesteld is er geen ontvangst en gaat de klok terug naar de tijd die voor de gedwongen ontvangst werd aangegeven. Deze klokken zijn dus afhankelijk van de signalen die hij krijgt vanuit de atoomklokken buitenaf.

Waarom analoge wandklokken beter zijn

Het is toch ideaal om verder alleen de batterijen van je klok te hoeven verwisselen. Toch geeft de analoge wandklok, die men zelf moet instellen en veranderen als de zomertijd voorbij is, een betere sfeer en gevoel. Het geeft een meer vintage en klassiek gevoel. Tegenwoordig raakt men erg afhankelijk van apparaten die het werk voor hen doen, hierdoor raken we wildvreemd met de makkelijkste uitvoeringen. Het zelf instellen en bijstellen van een klok is heel simpel en zou men zelf moeten kunnen doen. En daarbij is het ook nog eens leuk, vooral bij een erg ouderwetse klok zoals de koekoeksklok om met een sleuteltje voor jouw eigen klok de tandwielen weer op te draaien en de klok weer in werking te zetten. 

 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *