Shutters: wat zijn dat eigenlijk? 0

schutters2

Zodra je een nieuwe woning betrekt zal je direct iets willen doen aan de raambekleding. Ondanks dat we dol zijn op sociaal contact met andere mensen hoeft het niet zo te zijn dat we ons niet op ons gemak kunnen voelen in eigen huis. Een beetje privacy is dan ook meer dan welkom. Uiteraard heeft het kiezen van de juiste raambekleding nog veel meer voordelen. Zo hou je de zon gemakkelijk buiten en kan het heel veel doen voor jouw interieur. Met de keuze voor raambekleding alleen ben je er echter nog lang niet. Er zijn immers talloze soorten op de markt. De populariteit van shutters is de afgelopen jaren met een verbazingwekkend percentage gestegen. Bij shutterkoning shutters zien ze de shutters dan ook over de toonbank vliegen en zij zijn niet de enige. Steeds vaker zie je dan ook shutters voor de ramen in woningen hangen. Maar wat zijn het eigenlijk? En wat zijn de voordelen hiervan?

schutters1

Verstelbare luiken

Wat zijn shutters eigenlijk? Als we duidelijk antwoord willen geven op die vraag moeten we eerst de shutters zelf eens onder de loep nemen. Als we goed kijken zijn shutters eigenlijk niets meer dan een luik die beschikt over verstelbare lamellen. De verstelbare functie van shutters biedt talloze mogelijkheden. Het geeft de gebruiker immers de kans om te spelen met zonlicht zonder de privacy verloren te laten gaan. Shutters zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende soorten materialen. Welk materiaal je kiest is afhankelijk van eigen smaak en welke voor- en nadelen van het materiaal je meer aanspreken. De meeste shutters worden van hout gemaakt, maar ook aluminium en kunststof shutters komen voor.

schutters3

Speel zelf met het zonlicht

Het grootste voordeel van shutters is dat ze de gebruiker in staat stellen om met het zonlicht te spelen. Ideaal voor de warme zomers of tijdens het werken. Je bepaalt zelf in hoeverre de lamellen of jaloezieën open blijven staan. Bij shutters op maat heb je bovendien de mogelijkheid om zo met het lichtval te spelen dat je een geheel andere sfeer in de woning kunt brengen. Gek eigenlijk hoeveel raambekleding voor jouw interieur kan doen. Wil je wat meer privacy? Dan is het ook mogelijk om de shutters in zijn geheel te sluiten.

schutters4

Voordelen shutters

Uiteraard zijn er nog veel meer voordelen te benoemen. Het is dan ook niet vreemd dat deze vorm van raambekleding zeer populair is anno 2018. Het zijn uiteraard niet alleen maar sfeervolle eyecatchers met een handige functie om het licht te spelen. Er is meer dan je alleen kunt zien! Denk bijvoorbeeld aan de duurzaamheid van het materiaal. Over het algemeen gaan shutters enorm lang mee en dat is niet alleen goed nieuws voor je woning, maar ook voor je portemonnee. Bovendien zijn shutters op vrijwel alle woningen toepasbaar. Het maakt niet uit welk materiaal er gebruikt moet worden of welke maten de raampartijen hebben. Shutters kunnen altijd perfect op maat en naar wens gemaakt worden. Wist je dat shutters ook nog eens een isolerende functie hebben? Zo houden ze de temperatuur in huis ten alle tijden stabiel. Hierdoor geniet je in de winter van een aangename temperatuur en blijft het in de zomer lekker koel in huis. Bovendien hoef je hierdoor ook nog eens minder te stoken in de winter en dat scheelt niet alleen stookkosten, maar zorgt dat je ook nog eens bijdraagt aan een beter milieu.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *