Silestone: het perfecte materiaal voor verschillende toepassingen 0

Steeds meer mensen in Nederland raken verliefd op de eigenschappen van Silestone. Ondanks dat dit materiaal steeds populairder wordt onder de bevolking zien we ook dat er ook nog genoeg mensen zijn die hier nog nooit van gehoord hebben. Voor die mensen geven we graag nog een keer een kleine uitleg. Silestone is een uitzonderlijk sterk materiaal dat voor 90% uit kwarts bestaat. Het is daarmee het ideale materiaal voor een keukenblad, een vloer, wandbekleding of voor in de badkamer. Doordat Silestone stootbestendig is gaat het ook nog eens erg lang mee en blijft het zeer lang mooi. Het is dan ook een duurzame optie voor veel van deze verschillende toepassingen.

Wat is kwarts eigenlijk?

Silestone bestaat voor een groot deel uit kwarts, maar wat is dat eigenlijk? Kwarts is een natuurlijk materiaal dat eruit ziet als een kristal. De meeste kwartssoorten ontstaan door de natuurlijke invloed van heet water op gesteenten. Kwarts wordt zeer vaak gebruikt in keukenwerkbladen, omdat ze enorm sterk zijn en niet zo snel beschadigingen zullen tonen.

Voordelen van Silestone

We hebben al enkele voordelen van Silestone genoemd in dit artikel. Hier kunnen we echter nog eindeloos op doorgaan. Silestone kent immers talloze voordelen. Hieronder lees je de meest belangrijke voordelen die voor ons doorslaggevend waren om dit materiaal eens flink onder de loep te nemen:

  • Silestone wordt enorm vaak gebruikt in keukenwerkbladen. Als je een keuken aanschaft is het dan ook belangrijk om te vragen naar de verschillende materiaalopties. Silestone is uitermate geschikt voor mensen die een hekel hebben aan krassen in hun werkblad en vlekken door het geknoei met etensresten en drankjes. Silestone is niet poreus en is daarom bestand tegen vrijwel elke vloeistof. Koffie- en wijnvlekken zijn verleden tijd.
  • Silestone wordt ook regelmatig gebruikt ter decoratie van een badkamer. Doordat dit materiaal verkrijgbaar is in diverse vormen en kleuren is het de ideale sfeermaker voor elke ruimte.
  • Silestone is geschikt voor tientallen verschillende toepassingen. Met dit materiaal heb je eindeloos veel keuzes en decoratieopties in je handen. Ideaal voor de creatieve denkers onder ons!
  • Dit materiaal is beschikbaar in 100 verschillende kleuren. Hierdoor is er altijd een kleur die past bij de uitstraling en inrichting van jouw keuken of badkamer. Ga jij voor kleur of houd je het liever neutraal? Alles is mogelijk.
  • Dankzij de grote afmetingen van Silestone zijn er zeer weinig voegen meer nodig. Schoonmaken van al die vervelende voegen is nu echt verleden tijd! Daarnaast geeft het de ruimte ook nog eens een zeer strakke en nette uitstraling.

Nadelen van Silestone

Ondanks dat dit materiaal enorm veel voordelen kent, kent het ook wat nadelen die we niet onbenoemd kunnen laten.

  • Silestone kan enorm slecht tegen hoge temperaturen. Zeker in de keuken kan dit lastig zijn. Je wilt immers niet per ongeluk een hete pot of pan op het werkblad zetten en je blad onherstelbaar beschadigen.
  • Dit materiaal kan een stuk duurder zijn dan het gebruikelijke materiaalgebruik in keukens en badkamers.

Silestone: waar verkrijgbaar?

Ben jij al overtuigd van de eigenschappen van Silestone en ben je razend benieuwd waar je dit kan krijgen? Wees dan gerust: Silestone is in vrijwel alle badkamer- en keukenspeciaalzaken verkrijgbaar. Vraag gerust aan een medewerker of het mogelijk is om een keukenblad of tegel in dit materiaal te krijgen. In veel van de gevallen kunnen ze het ergens vandaan halen of hebben ze het zelf in het assortiment. Je hebt zeker zelf een hand in het materiaalgebruik van elke ruimte in je woning.

 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *