Een slaapkamer in industriële stijl 0

Een slaapkamer in industriële stijl

De industriële stijl is momenteel niet weg te denken uit het wooninterieur. Overal op Instagram is wel een industriële woonkamer of keuken te vinden. Het is een ware trend. Wat nu ook in opkomst is, is de slaapkamer in industriële stijl. Dit zag je voorheen nog niet zo. Waarom niet, is iets dat je je kunt afvragen. Misschien omdat de stijl zich kenmerkt door stoer, robuust en veel beton en staal. Iets wat misschien minder snel in een slaapkamer thuishoort. Toch kan een industriële slaapkamer ontzettend leuk zijn. Hoe dan? Lees hier meer over een industriële slaapkamer.

Het totaalplaatje is belangrijk

Bij industriële slaapkamer is het totaalplaatje van belang. Je moet zorgen dat het bed, de accessoires en aankleding één geheel vormen. Vaak vormt het bed het uitgangspunt. Het bed is dan gemaakt van een stoer stalen frame. Maar een boxspring kan ook worden voorzien van een industrieel hoofdbord. Daarnaast wordt de slaapkamer aangekleed met nachtkasjes gemaakt van metaal of hout, een metalen krukje en bijvoorbeeld leuke vintage opslagboxen. Daarnaast maakt de verlichting in de industriële stijl het af. Er is veel keuze en er zijn veel lampen beschikbaar waar metaal, staaldraad of ander stoer materiaal met elkaar worden gecombineerd. Ook leuk is een lamp van een houten balk met opvallende bekabeling en unieke lampen. Maar behalve de aankleding en meubels is de basis ook belangrijk. Je kan hierin variëren van witte muren met een houten vloer tot een houten of bakstenen wand met ruwe afwerking. Dit kun je natuurlijk doen met echte materialen, maar je kunt ook kiezen voor fotobehang of voor het opplakken van houten latjes.

Gooi de kledingkasten de deur uit

Heb je je slaapkamer in een industriële stijl ingericht, dan passen daar de dichte kledingkasten niet meer bij. Ook in de industriële stijl kun je met de opbergruimte zoals kasten alle kanten op. Zo kun je kiezen voor een leuke open kast met een metalen framewerk. Nu is dit waarschijnlijk niet heel handig voor een kledingkast, want je wilt niet dat er allemaal stof op je kleren komt. Dan kun je bijvoorbeeld ok een kast met industriële deuren nemen of een oude locker. Kijk op markplaats of bij een kringloopwinkel voor een verweerde oude kast. Dat past helemaal in de stijl van het industriële wonen. Opknappen of verven is niet nodig, want het mag juist oud en verweerd zijn. Een beetje rum en robuust is wat deze stijl kenmerkt.

Ga aan de slag

Wil je weten of deze industriële stijl in jouw slaapkamer past? Daar is maar 1 manier om achter te komen, door aan de slag te gaan. Je kunt eerst je ideeën verzamelen door op internet rond te neuzen en op websites en Instagram inspiratie op te doen. Maak een moodboard van de dingen die jij mooi vindt. Onthoud, het mag robuust, stoer en een natuurlijke uitstraling hebben. Heb je wat dingen bij elkaar gezocht? Schaf dan de spullen aan en ga experimenteren hoe jij jouw slaapkamer kan omtoveren tot een industriële slaapkamer.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *