Slaapkamer inrichten: onze tips! 0

slaapkamer inrichten

Binnenkort (opnieuw) je slaapkamer inrichten? Wij hebben een aantal handige en leuke tips verzameld voor de inrichting van je slaapkamer. Natuurlijk beginnen we bij het inrichten bij de basis en vervolgens geven we tips voor het uitzoeken van meubels en slaapkameraccessoires, zoals wollen plaids en leuke kussens. Zo kan je de slaapkamer helemaal naar eigen wens en smaak inrichten.

Je slaapkamer is natuurlijk een van de belangrijkste kamers in huis, je brengt hier het grootste deel van je tijd door en goede nachtrust is natuurlijk enorm belangrijk. Ook is het fijn als je een sfeervolle slaapkamer hebt waarin je je thuis voelt. Heb je bijvoorbeeld veel grijze kleuren? Dan staan blauwe kussens enorm fris en sfeervol op je bed.

blauwe kussens

Je slaapkamer is de kamer waarin je helemaal tot rust moet kunnen komen, daarom hebben wij een aantal tips voor je verzameld die je bij het inrichten.

Basisinrichting

De basis van je slaapkamer bestaat uit de vloer, de muren en natuurlijk de gordijnen. Het is altijd verstandig om te starten met het maken van een moodboard of om op een andere manier inspiratie op te doen. Er zijn vele verschillende soorten stijlen voor je slaapkamer, daarom is het handig als je weet welke stijl bij jou past. Wil je een moderne, landelijke, romantische of juist een industriële slaapkamer? Maak een voorstelling van jouw droomslaapkamer.

Zo heb je een beetje een beeld van hoe jouw interieur eruit moet komen te zien, welke kleuren en welke stijlen je mooi vind. Dit maakt het inrichten een stuk gemakkelijker. Als het gaat om de vloer heb je keuze uit een houten vloer, laminaat, pvc of tapijt. Tapijt is erg lekker zacht en warm aan je voeten, maar is weer wat moeilijker schoon te houden. Weet je welke vloer je graag wilt? Dan moet je nog de kleuren voor op de muren kiezen. Voor op de slaapkamer wordt er vaak gekozen voor frisse en lichte kleuren. Vooral grijze kleuren worden vaak gebruikt. Nadat er een kleur voor op de muren is gekozen wordt het tijd om gordijnen te kiezen die bij deze kleuren passen.

slaapkamer inrichten

Meubels en aankleding

Als de basis duidelijk is kan je op zoek gaan naar meubels en accessoires om je slaapkamer verder aan te kleden. Bij het inrichten heb je keuze uit vele verschillende slaapkamer meubels. Allemaal in verschillende stijlen. Kies een stijl en combineer een aantal meubels met elkaar. Echter wil je natuurlijk niet dat de slaapkamer helemaal propvol staat, dus kies niet te veel meubelen.

Het kopen van een nieuw bed is niet altijd nodig, als deze nog prima slaapt kan een nieuw dekbed wonderen doen. Ook plaids en leuke kussens kunnen de kamer enorm opfrissen. Kies wel kussens in de stijl van de rest van de slaapkamer of kies juist voor kleurrijke kussens.

Verder heb je natuurlijk nog veel meer leuke accessoires voor op de slaapkamer. Denk aan leuke schilderijtjes, foto’s, nachtkastlampjes, vaasjes, kaarsjes of een hippe slaapkamer plant. Een plant geeft je interieur een natuurlijke en hippe look, wat tegenwoordig enorm trendy is.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *