Een slaapkamer jongvolwassen inrichten doe je zo 0

Een slaapkamer jongvolwassen inrichten: elke ouder komt er een keer voor te staan. Je wordt nog eventjes met je neus op de feiten gedrukt dat je kind echt niet zo klein meer is. Zodra je kind naar de middelbare school gaat is het een goed moment om hem of haar te trakteren op een puberkamer. Maar hoe pak je dat aan? Dat de tekenfilmfiguren nu wel van de wand kunnen is duidelijk, maar wat zijn nu eigenlijk de slaapkamer trends voor (pre)pubers en hoe richt je een slaapkamer jongvolwassen in? In dit artikel lees je alles over de laatste trends voor pubers en geven we tips voor het creëren van een efficiënte werkplek voor jouw puber om rustig zijn huiswerk te maken.

Slaapkamer jongvolwassen: kleur- en materiaalgebruik

Het kleur- en materiaalgebruik kan een kamer maken of breken. Hierin kan jij duidelijk een stijl doorvoeren of laten zien waar jouw puber dol op is. In een slaapkamer jongvolwassen in jongensstijl kan je bijvoorbeeld vooral gebruik maken van donkere en stoere kleuren, zoals donkerblauw, zwart, legergroen of zelfs donkerrood. Ook ruwe materialen doen het altijd goed in een stoere kamer. Ga bijvoorbeeld voor industriële lampen of werk met andere natuurlijke en robuuste materialen. Is jouw dochter meer fan van een romantische stijl? Zorg dan dat haar slaapkamer jongvolwassen wordt omgetoverd tot een prachtig plaatje. Gebruik pasteltinten aan de muren en gebruik lichte materialen. Wil je er zeker van zijn dat je puber dol is op zijn of haar slaapkamer? Ga dan samen aan de slag met het maken van een moodboard. Zo weet je precies waar ze naar zoeken en kun je daarmee aan de slag gaan voor het creëren van een prachtige slaapkamer jongvolwassen.

Decoreren doe je zo

Vooral in een puberkamer is het belangrijk om niet te veel tierelantijntjes te gebruiken. Naar verloop van tijd zullen ze zelf ook de kamer beplakken met posters en andere interesses laten zien. Laat je puber dus vooral zelf zijn kamer inrichten en decoreren met wat hij op dat moment belangrijk vindt. Zorg er wel voor dat je het interieur zo efficiënt mogelijk indeelt. De volgende meubels en voorwerpen zijn essentieel voor een slaapkamer jongvolwassen:

  • Uiteraard een bed: misschien is dit zelfs het moment om te gaan voor een tweepersoonsbed. Zo voorkom je dat je in de toekomst alsnog een ander bed moet aanschaffen als er ooit vriendjes of vriendinnetjes over de vloer komen en uiteindelijk blijven slapen. Denk praktisch!
  • Een grote kast: hiermee bedoelen we niet de kledingkast (die uiteraard ook een belangrijke rol speelt in elke puberkamer), maar een kast om allerlei rommeltjes, troepjes en andere voorwerpen in op te bergen. We weten allemaal dat opruimen niet de favoriete bezigheid is van onze kinderen. Toch is het belangrijk dat we hem wel voldoende opbergruimte geven anders is de kans groot dat de ruimte binnen no-time onbewoonbaar is. Tevens is een grote kast handig voor het opbergen van schoolboeken en huiswerk.
  • Kratten: kratten zijn ideaal voor elke ruimte, maar kunnen zeker niet ontbreken in een slaapkamer jongvolwassen. Ideaal voor het opbergen van tijdschriften en andere prullaria en het geeft ook nog eens een zeer volwassen sfeer aan de slaapkamer. Pluspuntje voor de ouders: kratten gemaakt van oude pallets hoeven vrijwel niets te kosten en verhogen de robuuste uitstraling van de kamer.
  • Een efficiënte werkplek: dit is misschien wel het belangrijkste in een slaapkamer jongvolwassen. Een plek om fijn te werken aan school is essentieel voor jouw puber. Draag dan ook zorg aan een stevig bureau en zorg voor een bureaustoel die een ergonomische houding stimuleert, zo voorkom je eventuele overbelasting van spieren na te lang studeren. Een game bureaustoel biedt zulke ondersteuning uitstekend. Ook een werklampje en bakjes om papieren en werk in op te bergen kunnen niet ontbreken.
Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *