Slimme lampen zijn dé trend van het moment 0

Slimme lampen zijn dé trend van het moment

Steeds meer mensen gaan over op slimme verlichting. En geef ze eens ongelijk! Een smart lamp bestuur je met een app op je telefoon tablet en dit maakt je leven niet alleen makkelijker, maar ook nog eens veiliger, goedkoper én flexibeler. Wat wil je nog meer? In deze blog leggen we uit wat slimme verlichting is en waarom jij er ook voor zou moeten kiezen.

Een smart lamp: wat is dat?

Misschien heb je geen idee wat je van slimme apparaten of lampen kunt verwachten. Apparaten die met je in discussie gaan over het klimaatprobleem of die je de stelling van Pythagoras kunnen uitleggen? Dat is helaas niet het geval. Slimme apparaten zijn echter wel zo intelligent dat ze met elkaar kunnen communiceren, dat ze zich aan kunnen passen aan je gedrag en dat ze je mogelijkheden vergroten.

Ook lampen zijn soms slim. De lamp die enkel via een schakelaar op de muur bediend kan worden is allang niet meer de enige op de markt. Tegenwoordig zijn er namelijk slimme lampen die je gewoon vanuit je luie stoel kunt bedienen. Via de app op je telefoon, laptop of tablet kun je ze niet alleen aan- of uitzetten, maar kun je ook van alles instellen. Bepaal bijvoorbeeld wat de intensiteit van de led lampen moet worden en welke lichtkleur je het mooist vindt.

Bovendien kunnen de lampen dus ook met elkaar communiceren. Je kunt ze namelijk aan elkaar verbinden zodat alle lampen in één ruimte op hetzelfde moment gaan branden of tijdschema’s instellen waarmee de lampen elke dag rond dezelfde tijd aan- of uitgaan. Of sluit ze op je smart home-systeem aan zodat de lampen ook met andere slimme apparaten in je huis kunnen communiceren. Zo kun je bijvoorbeeld bepalen dat je slimme gordijnen sluiten wanneer je lampen aangaan.

Een smart lamp- wat is dat?

Alle voordelen van slimme lampen op een rij

Dat de investering in een smart lamp je woongenot behoorlijk kan verhogen is waarschijnlijk al duidelijk. Door de makkelijke bediening kun je je lampen bovendien meer personaliseren dan ooit. Zo zorg je er met een paar klikken voordat de verlichting precies bij de situatie past, en dit terwijl je niet eens van de bank hoeft te komen.

Gemak is niet het enige voordeel. Dit soort verlichting maakt je huis bijvoorbeeld ook veel veiliger. Je kunt je lampen namelijk altijd aanzetten, ook als je niet thuis bent. Zo ziet je huis er nooit meer onbewoond uit (waardoor de kans op inbraken verkleind wordt), maar hoef je hiervoor niet dag en nacht de lichten aan te laten staan. Dit scheelt je een onnodig hoge energierekening.

Slimme verlichting zorgt sowieso voor een verlaging van je kosten. Ten eerste omdat dit meestal led-verlichting is en dit sowieso goedkoper is, maar ook omdat je je lampen nooit meer per ongeluk aan laat staan. Als je op de bushalte staat en beseft dat de lampen nog branden, kun je ze nu makkelijk via de app uitdoen. Bovendien kun je de lichtintensiteit veranderen en hoeven de lampen dus niet perse altijd op volle sterkte te branden. Zo zorg je ervoor dat je bespaart op je energiekosten. Bovendien draag je zo ook een steentje bij aan een beter milieu.

Kies je voor slimme verlichting, dan kies je dus voor meer woongenot, voor een veiliger huis, voor een lagere energierekening en voor een beter milieu. Genoeg redenen om over te stappen!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *