Slimme systemen onder het huis 0

kruipruimte

Er bestaan tegenwoordig erg slimme systemen om het de aannemer makkelijker te maken. Bovendien voorkomen veel van deze systemen afkeur door de beheerder van het openbare netwerk. Daar zit je als aannemer echt niet op te wachten! Nutsleidingen zijn noodzakelijke leidingen die producten vervoeren van algemeen belang. Denk aan elektra, gas, water, internet en telefoon. Als aannemer wil je altijd door, zonder vervelend oponthoud. In de fundering gestandaardiseerde doorvoeren volgens NEN 2768 met KOMO certificaat aanbrengen voorkomt dit oponthoud.

Het aantal gaten en het patroon daarvan in de funderingsdoorvoer komt exact overeen met het gatenpatroon in de vloer van de meterkast. Hierdoor kunnen installateurs sneller hun werk doen en kunnen de woningen op tijd worden opgeleverd. Een echte win-win situatie.

funderingsdoorvoer

De kruipruimte

Met deze funderingsdoorvoeren blijft de kruipruimte onder de woning schoon en bovendien wordt lekken van gas uitgesloten. Leidingen lopen netjes en veilig door de fundering heen dankzij deze funderingsdoorvoer. De doorvoer is gasdicht en waterdicht. Voor de meterkast is er reeds een uniform voorschrift, opgesteld door de Interprovinciale Werkgroep Uniformering Normmeterkast (IWUN). Als de funderingsdoorvoer op de juiste wijze is aangebracht en toegepast voldoet deze aan het Bouwbesluit. Om deze reden zal de netbeheerder het werk goedkeuren, zodat snel kan worden doorgegaan met de volgende fase in de bouw.

Veiligheid

Veiligheid in en om het huis dient te allen tijde worden gewaarborgd. De producten die van buiten, in de straat, naar binnen het huis in moeten gaan, moeten absoluut veilig getransporteerd worden. Elektra, water en vooral gas zijn zaken waar niet mee geknoeid moet worden. Maar je wil wel snel door. De woningen moeten opgeleverd worden. Pas dan komt er geld in het laatje. Je wil om deze reden een veilige gastoevoer tot stand brengen met een absoluut betrouwbare funderingsdoorvoer. Conform het laatste Bouwbesluit en met aansluitingen volgens de voorschriften van de IWUN. De funderingsdoorvoerset bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Een instortset: aansluitblok, afstandhouder, doorvoerbuizen, flens- en buisdoppen, kabelbinders;
  • Een aansluitset; vulbus, beschermkap, kabelpluggen, kabelplugdoppen, rvs schroeven en sluitringen

Om (vooral) de gasaansluiting naar woningen en andere kleine gebouwen te perfectioneren is deze funderingsdoorvoer ontworpen en ontwikkeld. Vanaf de buitengevel tot in de meterkast is hiermee, in combinatie met invoerbochten, de veiligheid gewaarborgd. Voorkom afkeur en ga voor absolute veiligheid.

Dit artikel is geschreven in opdracht van BUMA handel.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *