Met een smartphone app de apparaten in huis beheren 0

smartphone app huis beheren

We zoeken altijd naar manieren om het leven wat gemakkelijker te maken. Het wordt steeds belangrijker om duurzamer te leven en goede oplossingen te vinden om de veiligheid van je huis en gezin te waarborgen. Er wordt dan ook steeds meer nagedacht over producten die hierbij helpen en de markt lijkt hierin ook steeds groter te worden. Zelf ging ik op onderzoek uit. Ik verbaasde mij over alle handige tools om meer uit je huis te kunnen halen. Zo las ik over een IP camera, waarmee je altijd in verbinding zou kunnen staan met je huis. Dit zijn zeer slimme camera’s die, zodra je het huis verlaat, alles opnemen en bij onraad een berichtje sturen naar je smartphone. Zelf ben je dan in staat om bij verdachte situaties de hulpdiensten in te lichten. Dat zou mij persoonlijk een heel veilig gevoel geven, zeker als ik op vakantie ben. Na het lezen over dit vernuftige product ben ik op onderzoek gegaan naar meer handige oplossingen voor het dagelijks leven. Zo kwam ik terecht bij Somfy domotica shop, hier vind je vrijwel alles voor de automatisering van je huis.

ip-camera

Wat is het voordeel van een algemene smartphone app om apparaten te bedienen?

Eerst was ik erg sceptisch over een smartphone app om de apparaten in huis te besturen. Wat heb je daar aan? Ben je zelf dan niet in staat om op te staan en een lichtschakelaar om te zetten? Pas toen ik meer ging lezen over dit onderwerp begon mij te dagen hoe handig dit kan zijn. Ik zet alle voordelen nog een keer op een rijtje:

  • Het is misschien wel de makkelijkste manier om de veiligheid van je huis te waarborgen. Met behulp van de smartphone app kan je een alarminstallatie inschakelen en op de hoogte blijven van eventuele onrust om het huis. Bij onraad stuurt een alarminstallatie bijvoorbeeld een push-up bericht naar je telefoon, zodat je direct kan zien wat er aan de hand is. Tevens is het mogelijk om via de app de verlichting in huis te reguleren. We horen steeds vaker dat dieven letten op de verlichting van mensen. Als de verlichting aan is zullen ze minder snel een inbraakpoging proberen. Met de app kan je overal ter wereld de verlichting aansturen.
  • Duurzaam wonen wordt ook steeds makkelijker gemaakt met behulp van zo’n smartphone app. Denk bijvoorbeeld aan die keer dat je het huis uitging en pas op je werk erachter kwam dat je de thermostaat niet lager had gezet of de verlichting nog steeds aan stond. De kans dat je er dan nog wat aan kon doen was heel klein. Met behulp van de app kan je op elke plek toegang krijgen tot de apparaten in huis.
  • Naast al deze voordelen is het natuurlijk ook nog een hele gave gadget. Wie wil er nu niet altijd toegang hebben tot zijn huis? Tijdens vakantie nog eventjes de verwarming een tikje lager zetten of de zonnepanelen sluiten? Dat is allemaal geen probleem meer. Handigheid dient de mens!
Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *