Alle soorten steigers voor jouw woning! 0

verschillende soorten steigers

Steeds meer mensen kiezen ervoor om samen met de buren een steiger aan te schaffen. Eigenlijk is dat ook helemaal niet zo’n gek idee. Het komt immers zeer regelmatig voor dat je op hoogte klus en schoonmaakwerkzaamheden moet uitvoeren. Er zijn nog steeds genoeg mensen die, zodra de trap niet meer toereikend genoeg is, het dak opklimmen. Dit is echter onwijs gevaarlijk, als we alleen al kijken naar de statistieken van het afgelopen jaar zien we dat valpartijen op hoogte nog steeds het meest voorkomende ongeval op de werkplaats en thuis is. Dit terwijl het gemakkelijk te voorkomen is met de juiste veiligheidsmaatregelen. Een steiger is een zeer veilige optie en officieel verplicht vanaf een hoogte van 2,50 meter. Als je jaarlijks gebruik maakt van een steiger kan het zonde zijn om deze telkens voor een korte periode te huren, zeker als je daarbij ook de kosten van de buurman optelt. Het kan voordeliger zijn om gezamenlijk een steiger van Steigervoorweinig.nl aan te schaffen, zo bespaar je gemakkelijk op de jaarlijkse kosten voor het huren van een steiger en ben je uiteindelijk goedkoper uit. Een steiger kopen is niet iets wat je wekelijks doet. Het is dan ook belangrijk om je van tevoren in te lezen over de verschillende steigers, zodat je weet waar je op moet letten bij de aanschaf hiervan. In dit artikel helpen we je al een handje op weg en vertellen we je meer over de verschillende soorten steigers.

De rolsteiger

De rolsteiger is misschien wel de meest gekozen steiger uit dit rijtje. Dit komt voornamelijk omdat deze steiger breed inzetbaar is. De steiger is gemakkelijk heen en weer te rollen, waardoor deze ideaal is om het huis mee rond te gaan. Eenmalig opbouwen is voldoende voor een hele dag klusplezier!

Staande steiger

Deze steiger staat, zoals de naam al doet vermoeden, in principe voor een langere tijd vast op de grond. Deze steigers worden vooral gekocht door professionele klussers of doe-het-zelvers met een grote en tijdrovende klus op hoogte. Als je een steiger enkel wilt gebruiken voor korte schoonmaakklusjes en opknapwerkzaamheden is een staande steiger echter geen goed idee.

Vouwsteiger

De vouwsteiger is ideaal voor eigen gebruik. Dit omdat deze gemakkelijk op te bouwen is en je hem ook weer net zo gemakkelijk kan opbergen. Doordat deze steiger simpelweg opgevouwen kan worden neemt het ook nog eens enorm weinig plek in beslag. Ideaal dus voor een kleine schuur of garage.

Kamersteigers

Als je binnenshuis een frequent schilder bent is het ook belangrijk dat je denkt aan de veiligheid. Bovendien zijn trappen vaak een stuk minder stabiel om op te schilderen en is het bij sommige woningen niet mogelijk om met een trap bij het plafond te komen. Als deze situatie je bekend voorkomt is een kamersteiger een prima oplossing. Een kamersteiger is een stuk lager dan de steigers die buitenshuis worden gebruikt. Bovendien zijn ze enorm stabiel en veilig, waardoor je jouw werk secuur en professioneel kunt uitvoeren. Het is tevens mogelijk om een kamersteiger iets te verhogen met een extra module.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *