Spandoek ophangen aan huis: mag dat zomaar? 0

Spandoek ophangen aan huis

Het aantal zzp’ers neemt ieder jaar weer toe. Hierdoor zien we ook een toenemende stijging van het aantal bedrijven dat vanuit huis worden aangevoerd. Bij sommige beroepen is dit natuurlijk geen enkel probleem. Hierbij is enkel een fijne werkruimte inclusief computer of laptop nodig. Wanneer je echter daadwerkelijk zaken vanuit huis wilt doen, zijn er wel enkele zaken waar je rekening mee moet houden. Zeker als je ook promotiemiddelen op eigen grond wilt plaatsen. Mag je bijvoorbeeld een spandoek laten maken en deze op eigen grond plaatsen? En hoe zit dat met andere promotiemiddelen aan huis? Wij gingen op onderzoek uit!

Vraag informatie op bij jouw gemeente

In de meeste gemeentes ben je verplicht om een spandoekvergunning aan te vragen. Dit kan echter per gemeente verschillen. Daarom adviseren wij om eerst contact op te nemen met jouw gemeente en te bekijken wat de mogelijkheden zijn. Zij kunnen jou vervolgens adviseren over de stappen die genomen moeten worden.

Bedenk wel dat als je een bedrijf aan eigen huis begint en hiervoor uitvoerig promotie maakt buitenshuis, de kans groot is dat de gemeente je als winkel of bedrijfspand gaat beschouwen. Dit is in de meeste gevallen niet toegestaan. Zeker niet binnen de bebouwde kom. Zorg er daarom altijd eerst voor dat je uitvoerig toestemming vraagt, zodat je niet plotseling met je mond vol tanden een boete voor ogen krijgt.

Spandoek ophangen huis

De meeste gemeentes maken onderscheid tussen het ophangen van spandoeken boven de weg, aan gevels of aan het balkon van een woning. Wanneer een spandoekvergunning aangevraagd wordt, zullen zij willen weten hoe lang dit spandoek er komt te hangen en mogen zij bovendien ook een vergoeding vragen. Daarom adviseren wij om een spandoek enkel als tijdelijk promotiemiddel in te zetten. Hang deze niet ‘voorgoed’ op aan de woning. Daar stemt de gemeente meestal niet mee in, worden de buurtbewoners niet blijer van én het kan je ook nog eens een hoop geld kosten.

Maak reclame online

Wil je jouw bedrijf letterlijk op de kaart zetten, maar is het door de regels van de gemeente niet mogelijk om een spandoek of ander promotiemateriaal buitenshuis te plaatsen? Verplaats dan je aandacht naar het maken van reclame online. Door reclame online te maken, profiteer je van talloze voordelen. Het grootste voordeel is dat de resultaten van dit promotiemiddel meetbaar zijn. Wanneer je een spandoek buiten de deur hangt, weet je nooit hoeveel klanten hierdoor geïnteresseerd zijn geraakt. Als je online reclame maakt, zijn de resultaten eenvoudig te meten en weet je direct of een reclamecampagne succesvol is geweest.

Wil je online reclame maken? Schakel dan een online marketing specialist in. Zo kan jij je focussen op de werkzaamheden binnen je bedrijf aan huis en wordt de promotie aan een vakman overgelaten. Natuurlijk kun je online promotiemiddelen ook combineren met ‘real life’ promotie. Bespreek samen met een marketing specialist de verschillende mogelijkheden en bekijk tevens wat er binnen jouw gemeente mogelijk is. Zo weet je zeker dat je alle middelen hebt ingezet om jouw bedrijf tot een succes te maken!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *