De specialist in kooiladders voor jouw pand 0

We genieten al zo lang van het gemak van ladders dat we deze een beetje voor lief zijn gaan nemen. Thuis gebruiken we, zonder er over na te denken, een ladder om bij hoge punten van de woning te komen. Bovendien komt het ook steeds vaker voor dat er gebruik wordt gemaakt van een ladder langs een hoog gebouw of fabriek. Zo kom je sneller aan op de plek van bestemming. Wat we niet bedenken is dat je bij het beklimmen van de ladder soms tot wel 5 a 10 meter boven de grond hangt. Valpartijen zijn dan ook zeker niet wenselijk. In de wet is bepaald dat er vanaf 2,5 meter hoogte boven de grond sprake is van reëel valgevaar. Dit risico moet beperkt worden met valbescherming. Met het gebruik van kooiladder bij Kooiladderspecialist.nl voldoet je aan deze wet en zorg je voor optimale bescherming. In dit artikel vertellen we meer over kooiladders in het algemeen en leggen we uit welke soorten er zijn.

Wat zijn kooiladders?

In horrorfilms zien we vrijwel altijd dat de hoofdpersonage zich plotseling bevindt aan de zijkant van het gebouw en via een gladde ladder de onheilspellende plek moet verlaten. Ondertussen glijdt ze weg over natte stenen en is de trap toch niet zo goed bevestigd als ze dachten. Vrijwel iedereen kent bovenstaande situatie wel uit een spannende film. Als we kijken naar de realiteit is deze situatie (gelukkig) vrijwel niet mogelijk. Zodra een ladder hoger dan 2,5 meter boven de grond staat, moet deze voldoen aan de wet voor valbescherming. In veel van de gevallen wordt er dan gebruik gemaakt van een kooiladder. Een kooiladder is, zoals de naam al doet vermoeden, een soort kooi die om de ladder heen wordt gebouwd. Hiermee wordt het risico op letsel door valpartijen aanzienlijk verkleind.

Kooiladder-huis

Soorten kooiladders

Kooiladders komen in vrijwel alle soorten en maten. Het uiterlijk van de kooiladder is vooral afhankelijk van het materiaal dat gebruikt is. De meeste leveranciers werken met aluminium vanwege de stevige en duurzame kwaliteiten van dit materiaal. Welke keuzes je maakt is bovendien ook afhankelijk van de wetgeving. Bij ladders op hoogte zijn er enorm veel verschillende wetten gaande. Ergens logisch natuurlijk, valpartijen van hoogte staat nog steeds als nummer één op de lijst met bedrijfsongevallen. Zo is het bij de wet verplicht dat als een ladder vanaf tien meter reikt, deze rustbordes nodig heeft om de zes meter. Deze rustbordes moeten tevens voorzien worden van leuningen. Hiermee wordt er voorkomen dat mensen last krijgen van vermoeidheid en daardoor minder gemakkelijk de ladder opklimmen. Dit kan uiteraard voor gevaarlijke situaties zorgen en moet ten alle tijden voorkomen worden. Bij zeer lange kooiladders kan dit besluit worden gerekt tot rustbordes om de 7,5 meter. Als je een kooiladder zoekt voor jouw pand is het van essentieel belang dat je je eerst goed inleest in de mogelijkheden en verschillende wetten. Als je niet zeker weet wat nu precies geldt voor jouw situatie is het aan te raden om contact op te nemen met de leverancier van de kooiladders. Zij beschikken dikwijls over vakmensen die alles weten over de wetgeving omtrent kooiladders. Zo weet je precies wat jij nodig hebt om de werknemers van het pand te beschermen.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *