Speelgoed opbergen in de woonkamer: drie tips! 0

Speelgoed opbergen in de woonkamer: drie tips!

Rondslingerend speelgoed is voor veel ouders een constante ergernis. Is het nét opgeruimd, lijkt het alweer alsof er een bom is afgegaan in huis. Groot probleem is ook vaak het creëren van opbergruimte. Elke ouder zal beamen dat je met iedere verjaardag weer een stukje verder je huis uit lijkt te groeien. Zeker naarmate het gezin ook steeds groter wordt. Waar je voorheen nog voldoende had aan één speelgoedkist, is dat nu al tijden niet meer het geval. Tel daar ook nog eens hele grote stukken speelgoed bij op die niet opgeborgen kunnen worden en je krijgt al snel het idee dat je in een speelgoedwinkel bent komen wonen. Niet bepaald goed voor de sfeer en het wooncomfort. Hoog tijd om hier verandering in te brengen! Dat de kinderen graag beneden spelen, betekent immers niet dat jouw woonkamer er altijd rommelig en bomvol uit moet zien. Met slimme opbergsystemen en handige oplossingen zorg jij er voortaan voor dat de woonkamer een oase van rust wordt. Tenminste, als de kinderen liggen te slapen dan. Hoe je dit precies aanpakt? Met behulp van de volgende drie tips gaat het zeker lukken.

1.      Schaf een grote vakkenkast aan

Vakkenkasten zijn fantastisch voor het opbergen van veel speelgoed. Bovendien zijn ze in veel gevallen ook nog eens verkrijgbaar met dichte manden in de vakken. Dat betekent dat het speelgoed – na het spelen – netjes buiten het zicht opgeborgen kan worden. Dit biedt ook voordelen voor gezinnen met kinderen in verschillende leeftijd. Speelgoed waar de allerkleinsten nog niet mee mogen spelen, kunnen in de hoogste bakken worden geplaatst. Zo staat dit altijd veilig buiten bereik.

Liever nog minder zicht op het speelgoed? Kies dan voor een kast met deuren en plaats zelf bakken in de kast. Zo is het ’s avonds enkel een kwestie van opruimen en als de kinderen op bed liggen geniet jij van een rustige woonkamer.

2.      Berg groot speelgoed elders in de woning

Maak tevens afspraak over groot speelgoed. Je kunt niet alle grote stukken speelgoed in de woonkamer laten staan. Dan verlies je al snel het overzicht. Kies er daarom voor om dit extra grote speelgoed eventueel een andere plaats te geven. Al het speelgoed wat niet in de kast of de bakken past, wordt bijvoorbeeld op de eigen slaapkamer geplaatst. Als je kind er mee wilt spelen, mag dat overdag best even in de woonkamer. In de avond gaat het speelgoed echter terug. Zo voorkom je dat je woonkamer al snel overspoeld wordt met groot speelgoed.

3.      Een eigen speelgoedhoekje

Wil je liever niet constant tussen het speelgoed zitten? Ook overdag niet? En beschik je over een relatief grote woning? Kijk dan of de mogelijkheid er is om een eigen speelgoedhoekje verder van het woongedeelte af te maken. Bijvoorbeeld bij de eethoek in de buurt. Inclusief mooie speeltafel waar eventueel speelgoed als Playmobil of Lego op uitgestald kan worden. Zo kan je kind zich uren vermaken en struikel jij niet langer meer over rondslingerend speelgoed.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *