Spelen met natuurlijke speeltoestellen. Een reis vol avontuur!  0

natuurspeeltuin

Voor een kind is spelen niet alleen een leuk tijdverdrijf, maar het is ook erg belangrijk voor hun lichamelijke en sociale ontwikkeling. Spelen kan op veel manieren. Je kunt ervoor naar een speeltuin gaan, maar het is veel leuker voor een kind om te kunnen spelen met echte natuurlijke speeltoestellen. Hiermee kunnen ze al hun fantasieën en dromen werkelijkheid laten worden, terwijl ze spelen met al het moois wat de natuur ons te bieden heeft. Steeds meer zien we natuurlijke materialen als basis voor speeltoestellen terugkomen. Niet alleen in speeltuinen, maar vooral ook bij de natuurspeeltuin in onze eigen tuin. De laatste jaren zijn we ons steeds meer bewust van het gebruik van natuurlijke en duurzame materialen. Ook in de speeltuin zien we dat deze trend blijft terugkomen.

 Afbeelding: Hamer en Hark

Een natuurspeeltuin is de perfecte combinatie van duurzaamheid en fantasie

Een natuurlijke speeltuin is natuurlijk zonder twijfel veel beter voor ons milieu dan de traditionele speeltoestellen die we kennen. Deze zijn gemaakt van kunststof en kunnen bovendien ook nog schadelijke stoffen bevatten. Het gebruik van natuurlijke materialen voor speeltoestellen is niet alleen een duurzame en meer bewuste keuze, maar geeft ook nog eens een veel leuker effect. De grillige vormen van bomen lenen zich perfect voor een bank met leuke hoogteverschillen, of om overheen te lopen terwijl ze fantaseren dat zich aan de afgrond van een diep ravijn bevinden. De fantasie van een kind krijgt met natuurlijke speeltoestellen vrij spel, en dat is nou precies wat de bedoeling is van spelen.

Natuurlijke speeltoestellen brengen een tuin tot leven 

Urenlang klauteren in bomen, spelen in houten huisjes met een scheef dakje of op avontuur in een hut van echte takken. In de fantasie van een kind is niets te gek. Jouw tuin kan een echt natuurlijk speelparadijs voor kinderen zijn. Maak het compleet met een echte boomhut of een loopbrug van hout, zodat ze indringers op afstand kunnen houden en hun land kunnen overzien. Ook een natuurlijke omheining mag niet ontbreken bij een speelplaats. Door het gebruik van bijvoorbeeld ongelijke palen van een sterke houtsoort, wordt een speels effect gecreëerd en blijft de tuin om in te spelen veilig en afgesloten.

natuurspeeltuin

Afbeelding: Hamer en Hark

Speeltoestellen van natuurlijke materialen

De mogelijkheden om te spelen in de tuin zijn met deze speeltoestellen eindeloos geworden. Door de verschillende elementen en vormen van het hout heeft een kind veel ruimte om zijn of haar eigen fantasie te gebruiken. Ook een speelhuisje van hout mag niet ontbreken in een natuurspeeltuin. Door de gekke scheve dakjes, kleine raampjes en bankjes van hout, wanen ze zich in dit speelhuisje een echte fee of ridder. Ook dieren spelen daarbij een grote rol. Een prachtig met hout afgezette ren voor een konijn of een kip is niet alleen een plezier voor het dier, maar ook zeker voor de kinderen. Ook een houten dierenverblijf is een absolute eye-catcher tussen de natuurlijke speeltoestellen in jouw tuin. Op deze manier wordt spelen in de tuin een waar avontuur met wilde dieren en uitdagende hindernissen die overwonnen moeten worden. Spelen met natuurlijke speeltoestellen brengt iedere fantasie tot leven.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *