Waarom spiegels niet mogen ontbreken binnen jouw interieur 0

Spiegels interieur

Het decoreren van je woning gaat niet altijd over rozen. Je bent echt niet de enige die het soms lastig vindt om de nodige essentials bij elkaar te zoeken. Wist je dat sommige deco-items ook nog eens erg praktisch zijn? Spiegels zijn daar het beste voorbeeld van. Ze zijn tegenwoordig niet alleen verkrijgbaar in alle soorten, maten en kleuren, maar worden ook nog eens als enorm stijlvol beschouwd. Ze passen binnen vrijwel elk interieur en geven je woning net dat beetje extra sfeer. In deze blog leggen we uit waarom spiegels echt niet mogen ontbreken binnen jouw interieur en vertellen we waar je op moet letten bij de aanschaf van een spiegel.

Maak je woning optisch groter

Ben jij de trotse eigenaar van een wat kleinere woning? Dan weet je waarschijnlijk heel goed dat een kleine woning enorm sfeervol kan zijn. Wel is het soms lastig om de ruimte praktisch in te delen. Bovendien kunnen verschillende meubels en accessoires de woning nog kleiner laten lijken en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Door een spiegel in de ruimte te plaatsen, kan je de kamer optisch groter laten lijken. Dit is vooral ideaal voor ruimtes met weinig ramen. Zo haal je wat extra licht en ruimte in huis, zonder dat deze er in de realiteit ook echt is. Een goedkope en stijlvolle manier om een kleine woning groter te laten lijken!

Spiegel

Spiegel in de hal: altijd een goed idee

Natuurlijk is een spiegel ook gewoon heel praktisch. De meeste mensen kiezen ervoor om een spiegel in de badkamer of de slaapkamer op te hangen, zodat ze precies zien wat ze doen als ze zich aankleden en hun haar goed doen. Wist je dat een gang of hal ook de ideale ruimte is om een spiegel op te hangen? Dit is niet alleen omdat je zo nog even snel kunt checken of je haar goed zit, maar ook omdat dit een smalle ruimte wat ruimtelijker maakt. Zo heb je een minder benauwd gevoel als je de ruimte binnen loopt en geniet je van een lichte sfeer.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een spiegel?

De aanschaf van een spiegel is niet altijd zo gemakkelijk als het lijkt. Wij hebben de belangrijkste dingen waar je op moet letten bij het kopen van een spiegel voor jou op een rijtje gezet:

  • De interieurstijl: allereerst is het natuurlijk belangrijk om te bekijken naar je huidige interieurstijl. Spiegels vind je in alle soorten en maten en zijn geschikt voor elk interieur, maar je wilt uiteraard wel dat de spiegel en je woonstijl elkaar complimenteren.
  • Het formaat: spiegels komen werkelijk in allerlei verschillende vormen. Het is dan ook belangrijk dat je bekijkt welk formaat jij precies nodig hebt. Bedenk hierbij waar je de spiegel voor gaat gebruiken en waar deze precies komt te hangen of te staan.
  • Kies je voor een staande of hangende spiegel? Dit is een keuze die voornamelijk afhankelijk is van eigen smaak, maar ook een beetje met waar je de spiegel voor gaat gebruiken. Als je de spiegel wilt gebruiken om een ruimte optisch groter te laten lijken, is een staande spiegel een goed idee. Als je de spiegel enkel wilt gebruiken om regelmatig je haar te checken, dan is de hangende spiegel een beter idee.
Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *