Start met het samenstellen van een lichtplan voor de tuin 0

Start met het samenstellen van een lichtplan voor de tuin

Er wordt vaak veel tijd besteed aan het creëren van een lichtplan voor de verschillende ruimtes in huis. Denk aan de combinatie van een plafond- en wandlamp voor de woonkamer, een fraaie kroonluchter voor de hal en een mooie lamp voor de wand achter het bed. Ook het gebruik van led spots in een verlaagd plafond is tegenwoordig populair. Als de verlichting in huis naar wens is, kun je aan de slag gaan met het lichtplan voor de tuin. Kies bijvoorbeeld voor verlichting onder de overkapping in de tuin, aan de gevel van je woning en tussen de heesters in je borders. Het geeft de tuin een gezellige uitstraling, ook ’s avonds laat! Waarop moet je letten bij het creëren van een lichtplan voor je tuin? Wat zijn de trends op het gebied van tuinverlichting? In dit artikel lees je er meer over. 

Sfeervolle zithoek onder de overkapping creëren 

Door voor verlichting onder de overkapping te kiezen, creëer je een hele sfeervolle setting voor een zomeravond. Pak er een kop koffie of een glas wijn bij, geniet van je favoriete boek of praat bij met goede vrienden. Bij het monteren van verlichting onder de overkapping heb je verschillende mogelijkheden. Denk aan het gebruik van een hanglamp onder het dak van de overkapping of bijvoorbeeld een aantal spots aan de wand aan de achterzijde. Belangrijk bij het gebruik van verlichting in de tuin is het feit, dat deze lampen volledig waterdicht moeten zijn. Het voorkomt kortsluiting! 

Bekijk dit artikel eens, wanneer je meer inspiratie op wilt doen voor de lampen onder jouw overkapping: https://lamella.nl/verlichting-overkapping.  

Accentueer elementen in de tuin 
Niet alleen onder de overkapping zal de verlichting voor meer sfeer zorgen. Probeer de led spots ook elders in de tuin gebruiken, om zo elementen te accentueren. Denk hierbij aan een boompje of bijvoorbeeld een cortenstalen object. 

Slimme systemen eenvoudig aan te sluiten 

Waar men voorheen standaard koos voor het trekken van een elektriciteitskabel door de tuin, kan dit tegenwoordig eenvoudiger. Er zijn verschillende moderne systemen, waarmee het aansluiten van tuinverlichting makkelijker wordt. Deze systemen werken met een losse kabel, welke vanuit een transformator door de tuin loopt. De transformator zelf steek je in het stopcontact in een tuinhuis of bijvoorbeeld je losstaande schuur. Er kunnen verschillende lampen op de kabel worden aangesloten, die je met een speciale aansluiting op de kabel vastdraait. Zelfs zonder kennis over elektriciteit en verlichting kun je dit aansluiten! 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *