Ben jij op zoek naar stevige en betrouwbare cilindersloten? 0

Je woning beveiligen is van essentieel belang voor comfortabel wonen. In een tijd waarin diefstal en vernieling een steeds grotere rol speelt is het niet gek dat we soms angstig ons huis verlaten. Dat is uiteraard niet nodig als de beveiliging op orde is. Natuurlijk kan je allerlei technische snufjes gebruiken om je woning te beschermen, maar wist je dat het ook veel simpeler kan? Veel mensen kiezen er tegenwoordig voor om cilindersloten te gebruiken om hun woning mee te beschermen. Deze sloten zijn er speciaal voor ontwikkelt om de gebruiker te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Zodra er iets anders in het slot wordt gestoken dan de bijbehorende sleutel, zal het cilindermechanisme het slot blokkeren met plaatjes, stiften of kogeltjes. In dit artikel vertellen we je waar je op moet letten bij de aanschaf van cilindersloten en delen we een aantal tips voor het beveiligen van je woning tegen invloeden van buitenaf.

knopcilinder deur

Tips voor de aanschaf van cilindersloten

Bij de aanschaf van cilindersloten is het belangrijk om op de volgende dingen te letten:

  • Check eerst of het cilinderslot beschikt over een SKG-goedkeuring. Let hierbij ook op het aantal sterren. Kwalitatieve cilindersloten beschikken minsten over twee a 3 sterren.
  • Bij het vervangen van een huidige cilinder is het belangrijk dat je deze volledig uit de deur verwijderd en alle kanten op meet. Zo weet je zeker welke cilinder je nodig hebt.
  • Zorg ervoor dat het cilinder aan de buitenzijde niet meer dan 3 mm buiten het veiligheidsbeslag steekt. Meet de cilinder op om hier zeker van te zijn.
  • Wil je cilindersloten laten plaatsen op meerdere deuren? Zorg er dan voor dat ze allemaal te openen zijn met dezelfde sleutel. Dit maakt het een stuk gemakkelijker voor je en hoef je niet met een gigantische bos sleutels rond te zeulen.

Wil je een cilinderslot aanschaffen en weet je niet precies waar je kwalitatieve sloten kunt vinden? Breng dan eens een bezoekje aan een speciaalzaak, bouwcentrum of Deur-cilindersloten.nl. Online vind je uiteraard vaak het grootste assortiment.

Tips bij het beveiligen van je woning

Naast het cilinderslot zijn er nog veel meer maatregelen die je kunt nemen om je woning optimaal te beveiligen. Hier hoef je geen dure alarmsystemen voor aan te schaffen. Denken als een inbreker is vaak al voldoende. Uit onderzoek blijkt dat inbrekers 5 tot 10 seconden proberen een huis binnen te treden. Als dit niet lukt binnen de gegeven tijd zullen ze een ander huis op zoeken. Dan wordt simpelweg het risico om gesnapt te worden te groot. Je kunt ze het een stuk lastiger maken door verlichting te plaatsen in de voor- en achtertuin. Lampen op sensor zijn hier bij uitstek geschikt voor. Inbrekers zullen direct in de spotlight komen te staan, iets wat ze uiteraard helemaal niet willen, en vluchten. Door het de inbreker zo moeilijk mogelijk te maken om überhaupt de woning te bereiken, verklein je de kans op inbraak en vernieling aanzienlijk.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *