Stokrozen 0

Stokrozen zijn nog altijd super populair onder de mensen in Nederland. Veel mensen hebben er wel een aantal in de tuin staan, dit komt voornamelijk door het feit dat ze makkelijk te onderhouden zijn en dat ze een gezellige uitstraling hebben. Echter weet nog lang niet iedereen wat voor soort plant het nu precies niet, laat staan hoe je hem nu zo goed mogelijk kunt onderhouden. Wij zullen in dit artikel alles laten zien wat je maar moet weten over de stokrozen, voor je het weet staat jouw tuin ook vol met deze prachtige bloemen!

De stokroos – eigenschappen

Goed, maar wat zijn de stokrozen nu precies? De stokroos is een plant die je in veel verschillende kleuren kunt vinden. Vaak zien we dat de rozen een licht of een donkerroze kleur hebben, alleen soms vind je ook nog wel eens een paarse of een fel rode. Dit is dan ook gelijk de reden dat ze zo mooi zijn om in je tuin te zetten. De plant heeft in tegenstelling tot andere soorten planten eigenlijk maar weinig zorg nodig. Voor de mensen die niet al te vaak thuis te vinden zijn in de tuin is dit in ieder geval een groot voordeel.

De stokrozen kunnen vrij groot worden, hier groeien dan ook diverse bloemen aan. De bloemen zijn natuurlijk waarvoor je het doet, al zijn de stengels ook al mooi om te zien wanneer de plant groeit. Wist je dat de stokroos een bloem is die ontzettend veel bijen en andere prachtige beestjes aantrekt? Wanneer het weer lekker weer wordt dan zal je wel degelijk een tuin krijgen met een levend karakter. Je kunt de bloemen ook plaatsen langs een muurtje of een schutting, de wortels gaan namelijk niet zo diep de grond in. Voor iedereen die niet al te veel plek heeft is dit de ideale plant.

stookroos wit

De plant verzorgen

We hebben het al even kort aangestipt, de verzorging van stokrozen is echt ontzettend eenvoudig. Je hoeft dan ook niet zoveel te doen om de plant in leven te houden. Wel is het belangrijk dat je de plant in de droge periodes van het jaar voldoende water geeft. Wanneer de plant niet genoeg water krijgt zal de plaant niet zo lang bloeien, hierdoor wordt hij dan ook een stuk kleiner dan normaal. Als de plant te groot wordt kan je er voor kiezen om hem vast te zetten met een stokje, zo voorkom je dat de plant zal gaan om knakken. Denk bijvoorbeeld aan een bamboestokje of iets dergelijks. Dit geldt ook voor de rozen zelf, als ze een beetje gaan hangen kan je ze met een touwtje even bij elkaar binden.

In de herfst zal de stokroos afsterven, dit hoort er nu eenmaal bij. Je kunt alleen wel de stokroos zaadjes van de plant verzamelen om te laten drogen, vervolgens kan je deze weer planten in de lente als het weer er naar staat. Zo heb je altijd deze prachtige planten in de tuin staan. Je hebt als het ware maar een keer in je leven een plant nodig, als je deze goed onderhoudt en als je de zaadjes verzamelt dan kan je altijd jouw tuin voorzien van prachtige bloemen.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *