Welke zorgverzekering moet ik nemen als student?  0

Welke zorgverzekering moet ik nemen als student? 

Studenten hebben vaak veel te doen. Denk aan studeren, werken, feesten en dingen doen met vrienden. Door al deze activiteiten kan het erbij inschieten om jezelf bezig te houden met je zorgverzekering. In dit artikel lees je daarom wat de beste zorgverzekering is voor studenten en hoe je dit goed kan regelen voor jezelf. 

Een basisverzekering als student

Veel studenten zijn jong en dan ben je over het algemeen aardig gezond. Om deze reden gaan veel studenten voor een basisverzekering. Het afsluiten van een basisverzekering als student is een goede keuze, aangezien je vaak helemaal niet zo veel zorg nodig hebt als je jong bent. Dit is een ander geval op het moment dat jij een risicovolle sport beoefend of wanneer je op hele avontuurlijke vakanties gaat. In dit soort gevallen is het wel handig om je extra te verzekeren met een aanvullende verzekering. Je kunt via Vergelijkdezorgverzekeringen.nl makkelijk kijken welke verzekering voor jou het voordeligste is. 

Toch een aanvullende verzekering als student? 

Zoals we al eerder in dit artikel hadden aangegeven, kun je kiezen voor een aanvullende verzekering als je verwacht dat je extra zorgkosten gaat maken. Dit is dus afhankelijk van jouw gezondheid. Er zijn veel verschillende aanvullende verzekeringen. Meestal kies je er een voor fysiotherapie, vaccinaties, alternatieve geneeswijzen en mondzorg. Afhankelijk van je risico’s en eigen wensen voor het komende jaar maak je een keuze. 

Waarom het slim is om verschillende zorgverzekeringen te vergelijken

Ondanks dat, voor de basisverzekering, de dekking landelijk gelijk is, kan er wel een prijsverschil zitten in de basisverzekeringen. Dit prijsverschil wordt veroorzaakt door bijvoorbeeld afspraken die gecontracteerde zorgverleners en verzekeraars hebben gemaakt, de vrije zorgkeuze die je hebt per polis en de hoogte van vergoedingen. Om deze simpele reden is het een advies om elk jaar te controleren of jouw zorgverzekeraar nog wel de voordeligste voor jou is. Het kan soms namelijk verstandig zijn om toch over te stappen. 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *