Telescoopladder kopen? Hier moet je op letten! 0

Telescoopladder kopen

Bij klussen in en rondom het huis is het soms noodzakelijk om op hoogte te werken. Bijvoorbeeld bij het wassen van hoge ramen, het doen van gevel- of schilderwerkzaamheden of bij simpele andere klussen. In dat geval is het natuurlijk belangrijk dat je zo veilig mogelijk te werk gaat. De meeste ongevallen ontstaan immers op hoogte. Dit komt meestal doordat er te onvoorzichtig is gewerkt of doordat er geen veilige hulpstukken zijn gebruikt. Maar wat heb je nou echt nodig als je op hoogte gaat klussen? Een telescoopladder natuurlijk!  

Een telescoopladder is een zeer multifunctioneel product. Deze ladders worden zowel voor particulier als professioneel gebruik ingezet. Dat is ook niet zo vreemd, want een telescoopladder beschikt over enorm veel voordelen. Zo is deze zeer compact op te bergen (opgeklapt is deze doorgaans niet hoger dan een meter) waardoor je hem overal in huis kunt bergen en tevens eenvoudig kunt vervoeren. Daarnaast verhoogt het de veiligheid tijdens het uitvoeren van klussen op zowel professionele als particuliere basis. Toch zijn er wel enkele zaken waar je op moet letten als je een telescoopladder aanschaft. Wij zetten de belangrijkste dingen op een rijtje.

Kies voor een erkende leverancier

Over het algemeen is de veiligheid van een telescooplader goed gewaarborgd. De overheid stelt strenge eisen aan de veiligheid van hulpmiddelen die op hoogte worden gebruikt. Zo moet iedere ladder aan de EN 131 normen voldoen. Ze worden dan ook uitvoerig getest in de fabriek en mogen pas verkocht worden als er aan de veiligheidsnormen wordt voldaan.

Over de veiligheid van de ladder hoef je je dus niet druk te maken. Wel over de leverancier waar je de ladder koopt. De keuze die je maakt bepaalt in hoeverre je een goede service kan verwachten of mag hopen ‘op het beste’. Het gebeurt gelukkig niet meer vaak, maar er zijn nog steeds bedrijven die slecht staan aangeschreven als het gaat om hun service, bezorgtijd en algehele winkelervaring. Lees daarom zorgvuldig alle recensies en bepaal dan pas voor welk bedrijf of webshop je kiest. Zo weet je precies wat je kunt verwachten.

Kies voor een erkende leverancier

Waar ga je de telescoopladder voor gebruiken?

Een telescoopladder kopen is niet per se heel moeilijk. Het aanbod is groot en er zijn genoeg bedrijven die deze ladder aanbieden. Toch zijn er wel enkele verschillen tussen de ladders. Daarom is het eerst belangrijk om voor jezelf enkele eisen op een rijtje te zetten. Waar moet de ladder aan voldoen? Waar ga je deze precies voor gebruiken? Hoe hoog moet hij minimaal zijn?

De meeste telescoopladders bereiken een hoogte tussen de 2,50 en 6,50 meter. Logischerwijs worden de ladders die 6,50 meter kunnen bereiken meestal toegepast voor professioneel gebruik. Voor doorsnee klusjes in en rondom het huis volstaat een hoogte van 2,50 meter meestal al.

Zodra je een telescoopladder kiest, is het ook belangrijk om naar de handleiding en productieomschrijving te kijken. Hier vind je vaak informatie over extra eigenschappen en dingen die handig zijn om te weten. Op basis van die informatie is het gemakkelijker om een definitieve beslissing te maken.

Geschikte opbergplaats

Zodra je een kwalitatieve ladder hebt aangeschaft is het natuurlijk ook belangrijk dat deze een veilig plekje in huis krijgt. Laat een ladder nooit het hele jaar door buiten staan. Hoewel een ladder van enorm stevig materiaal wordt gemaakt, kunnen de weersinvloeden naar heel wat jaren toch enige schade aanrichten. Voor een langere levensduur en veilig gebruik is het dan ook verstandig om de telescoopladder in een droge en koele ruimte op te bergen. Denk bijvoorbeeld aan een schuur, garage of zolder. Doordat een telescoopladder zeer compact is (opgevouwen vaak niet hoger dan één meter) kan deze eenvoudig op iedere plek in huis geplaatst worden. Bovendien is het een relatief licht product, waardoor je hem gemakkelijk kunt verplaatsen als dat nodig is.

 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *