Thuis de lekkerste cocktails maken: 4 tips 0

Thuis de lekkerste cocktails maken: 4 tips

Krijg je binnenkort gasten over de vloer en wil je ze eens iets unieks serveren? Overweeg dan om zelf cocktails te maken. Het is niet alleen een feestje om ze te maken, maar ook om ze te serveren. Het maken van cocktails lijkt misschien ongelooflijk veel werk, maar in de praktijk valt dit best wel mee. Een goed recept in combinatie met prachtige cocktailglazen zijn al het halve werk. Met behulp van onderstaande tips wordt thuis cocktails maken makkelijker dan je denkt. 

1. Ga op zoek naar de lekkerste recepten 

Het maken van cocktails begint allemaal met een goede voorbereiding. Bedenk daarom van tevoren wat je nodig hebt en of er dingen zijn die je al vooraf kunt maken. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een lekkere siroop die over de cocktail geserveerd kan worden. Zo creëer je direct een heerlijke smaakbom, zonder dat je al te veel verse ingrediënten nodig hebt. Zo bespaar je eenvoudig tijd tijdens het daadwerkelijk serveren van de cocktails. 

Bedenk ook goed welk gereedschap je nodig hebt om de cocktails te maken. Hoewel gereedschap niet noodzakelijk is, maakt dit het proces gemakkelijker en creëer je zo eenvoudig lekkere cocktails. 

2. Goede cocktailglazen 

Het lijkt misschien onbelangrijk in welk glas de cocktail geserveerd wordt, maar dit kan grote invloed hebben op de smaakbeleving. Als het de bedoeling is om vaker cocktails thuis te maken, is het dan ook zeker waard om in Onis glazen te investeren. Deze zorgen ervoor dat de smaak van de cocktail beter tot hun recht komt en het drinkt veel lekkerder. Bovendien ziet het er ook nog eens heel mooi uit om je cocktails in een fijn glas te serveren. 

3. De juiste ingrediënten 

Een kwalitatieve cocktail begint natuurlijk bij de juiste ingrediënten. Probeer daarom zoveel mogelijk verse ingrediënten te verzamelen. Op die manier creëer je de beste smaak. Volg hierin ook nauwkeurig het recept dat je hebt uitgekozen. Zeker in het begin is het slim om nog niet te experimenteren met diverse smaken, maar je écht aan het recept te houden. Helemaal wanneer je dit aan gasten wil serveren. 

Zodra je tijd hebt is het natuurlijk leuk om ook zelf recepten te bedenken en volop te experimenteren met verschillende smaken en likeuren. Maar zorg er wel voor dat je dit van tevoren doet en niet op een avond dat ze ook daadwerkelijk geserveerd moeten worden.

4. Denk ook aan ijs 

Een cocktail is pas echt op zijn lekkerst wanneer deze ijskoud wordt geserveerd. Vergeet daarom ook zeker niet om ijsblokjes te maken. Wil je voorkomen dat deze te snel smelten en daardoor de smaak van de cocktail verdunnen? Gebruik dan verschillende bewaardozen en vul deze met een flinke laag water. Zet deze zeker een dag in de vriezer. Ongeveer dertig minuten voor het serveren kun je de dozen uit de vriezer halen en zelf ijsblokjes snijden. Deze blijven langer goed en zullen niet snel smelten. Zo wordt de smaak niet onnodig beïnvloed. 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *