Tijd om het voegwerk te vervangen? 0

Tijd om het voegwerk te vervangen

Hoewel je er weinig omkijken naar hebt kan schade aan de voegen van je huis serieuze gevolgen hebben. Het metselwerk aan de buitenkant van je huis krijgt natuurlijk ook het meest te verduren. Het is daarom aan te raden de voegen jaarlijks te controleren op schade, wanneer er sprake is van schade kan er namelijk vocht in de gevel doordringen. De voegen zijn over het algemeen aan vervanging toe als deze poreus of verrot zijn en ze afbrokkelen.

Zelf klussen of een specialist inschakelen?

Mocht het zover zijn dat de voegen aan vervanging toe zijn dan kun je er altijd voor kiezen om dit zelf te doen. Afhankelijk van de grootte van het oppervlak en de algemene staat van het huis of de muur kun je overwegen een specialist in te schakelen om ernaar te kijken. Als het gaat om een groot oppervlak en een wat oudere woning, dan is het wellicht slimmer om een specialist in te schakelen.

Indien je zelf een klein stuk voegwerk van bijvoorbeeld een stuk muur wilt vervangen, dan zijn er talloze handleidingen en producten online te vinden. Bij het vervangen van een klein gedeelte van het voegwerk moet er gelet worden op de kleur en het soort mortel dat gebruikt wordt. Als het natte voegwerk van de muur niet in kleur overeenkomt met de aan te brengen mortel geeft dit een gek gezicht wanneer het af is. Het is dan duidelijk te zien welk deel van de voegen er anders uitziet dan de rest van het voegwerk.

specialist inschakelen voegwerk

Toch hulp nodig?

In het geval dat er sprake is van een groot oppervlak met voegwerk of een oudere woning waarvan je niet zeker bent van de algehele staat van het voegwerk, dan kun je het beste een specialist inschakelen. Vaak zijn het ervaren metselbedrijven die ook ervaring hebben met voegwerk. Betsema Bouwgroep is bijvoorbeeld zo’n bedrijf.

Betsema Bouwgroep is een familiebedrijf dat in 1965 als Aannemingsbedrijf Betsema gestart is als metselbedrijf. Het metselwerk voor Betsema Bouwgroep betreft nog altijd één van de belangrijkste activiteiten en een goede basis voor het metselwerk ligt  in het voegwerk. Het voegwerk is namelijk van invloed op de uitstraling van het metselwerk. Om de kwaliteit van het  metselwerk en het voegwerk van projecten te kunnen waarborgen verzorgt Betsema Bouwgroep dus metselwerk en voegwerk. Om hiervoor garant te kunnen staan gebruikt Betsema enkel uitslagarme prefab voegmortels.

Foto (c) Michiel Wijnbergh

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *