Tijdelijk slecht ter been? Deze producten bieden ondersteuning in huis 0

Tijdelijk slecht ter been? Deze producten bieden ondersteuning in huis

Slecht ter been zijn is natuurlijk nooit leuk. Het kan zijn vanwege ouderdom of slijtage. Ook een vervelend ongeluk en een bijbehorende revalidatie, kunnen ervoor zorgen dat je tijdelijk meer ondersteuning nodig hebt in huis. Je wordt er namelijk ook geen beter mens van als je de situatie voor nu niet accepteert zoals deze is. Speciale hulpmiddelen zorgen ervoor dat je makkelijker in en om het huis kan bewegen, als je even uit de running bent. Hieronder staat een checklist van producten die het leven net even iets makkelijker maken als je (tijdelijk) slecht ter been bent.

Zorgdouche

Heb je last van een blessure, permanente beperking of ben je aan het revalideren? Lopen kan dan lastig zijn, dus laat staan traplopen. De douche op de eerste verdieping is niet meer bereikbaar en ook dat kan heel vervelend zijn. Hiervoor kan een qbina zorgdouche de oplossing zijn. Dit is een tijdelijke douchecabine en is overal in huis makkelijk te monteren. In de cabine zijn er drie stevige handgrepen, zodat je tijdens het douchen ook makkelijk blijft staan. Verder is er gedacht aan de privacy. Het gordijntje is omhoog te halen tot net boven de heupen.

qbina zorgdouche

Sta-op stoel

Een relaxte fauteuil is natuurlijk heerlijk, maar als je moeilijk ter been bent of niet zo goed op kan staan, is het lastig om uit de stoel te komen. De oplossing die daarvoor is geboden is een sta op stoel. Het voordeel van een sta op stoel is het handige mechanisme, waarmee de stoel een klein beetje naar voren kantelt. Als je wil opstaan trek je aan een hendeltje aan de zijkant en daardoor kun je uit de stoel komen zonder dat je heel veel inspanning moet verrichten.

Loopondersteuning

Als lopen even niet meer vanzelf gaat, biedt extra ondersteuning een uitkomst. Het hangt natuurlijk helemaal af van je situatie welke hulpmiddelen je nodig hebt. Zit je been in het gips of in de tape, dan heb je waarschijnlijk voldoende ondersteuning aan krukken of een looprek. Een looprek wordt ook vaak gebruikt door mensen met die herstellende zijn van een hernia-operatie. Een looprek is verkrijgbaar in een variant met en zonder wieltjes.

looprek

Gaat lopen echt heel lastig of weet je dat de situatie langer kan duren? Dan biedt een rolstoel weer de oplossing. Ook hierin zijn verschillende varianten, namelijk een stoel die je kan bedienen met de wielen of met een computer.

Scootmobiel

Een scootmobiel kan ideaal zijn als je slecht ter been bent en zelfstandig naar buiten wil. Natuurlijk is het niet prettig om er gebruik van te moeten maken, maar biedt wel veel vrijheid en zelfstandigheid in een vervelende situatie. Met een scootmobiel kun je overal naartoe. Je kan zelfs de natuur in om even helemaal tot rust te komen. Hoe fijn is dat?

Tip: check de voorwaarden van je zorgverzekering

Voor een aantal hulpmiddelen kan het goed zijn om de voorwaarden van je zorgverzekeraar na te kijken. Op een aantal hulpmiddelen zit een volledige of gedeeltelijke vergoeding. Dat is gunstig, omdat hulpmiddelen vaak een flinke maar nodige investering zijn.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *