Tips voor het creëren van een toegankelijke badkamer met hulpmiddelen 0

Tips voor het creëren van een toegankelijke badkamer met hulpmiddelen

We worden allemaal een dagje ouder. Hoe ouder je wordt, hoe meer je zult merken dat dagelijkse activiteiten wat lastiger kunnen worden. Om maar een voorbeeld te noemen: douchen. En niet alleen het douchen, maar ook het betreden van de badkamer kan zelfs minder eenvoudig lijken dan voorheen. De badkamer kan namelijk een onveilige plek zijn, wanneer het niet toegankelijk is ingericht voor ouderen. Het is een gladde, vochtige plek waar je gemakkelijk kunt uitglijden. Hoe kun je je badkamer toegankelijk maken? Ontdek onze tips en hulpmiddelen.

Persoonlijke hulpmiddelen

Allereerst kunnen er behalve veiligheidseisen voor de badkamer soms ook wat vervelende persoonlijke problemen ontstaan op de oude dag. Denk bijvoorbeeld aan urineverlies. Niks om je voor te schamen, maar misschien wel een vervelend probleem. Maar ook hier is wat aan te doen, met Tena Lady kun je dit veilig aanpakken.

Het incontinentiemateriaal zit heel comfortabel, waardoor je het veilige gevoel krijgt dat je het niet steeds in de gaten hoeft te houden. Je kunt kiezen voor broekjes dat lijkt op ondergoed of inleggers. Het ligt er natuurlijk aan wat je zelf het fijnst vindt zitten. Het ondergoed kan ook zo stijlvol zijn als je zelf wilt. Het is verkrijgbaar in verschillende kleuren en modellen. Zo hoeft het helemaal niet meer zo vervelend te zijn!

Een veilige badkamer en douche

Zoals al gezegd kan de badkamer een onveilige plek worden voor ouderen, wanneer het niet toegankelijk genoeg is ingericht. Om het toegankelijker te maken, moet je badkamer voldoen aan een aantal veiligheidseisen. Een eerste hulpmiddel, is een douchestoel. Wanneer je wat minder goed ter been bent en niet lang kunt staan, is een douchestoel een ideale uitkomst. Je kunt zelfs een combinatie van een toiletstoel en een douchestoel kiezen. Of een mobiele douchestoel met wielen, afhankelijk van hoe vitaal je nog bent.

Naast een douchestoel is het handig om zo veel mogelijk anti-slip hulpmiddelen in de badkamer te gebruiken. Zo kun je glijpartijen voorkomen. Er bestaan zelfs anti-slip tegels, maar je kunt ook heel goed kiezen voor een anti-slip mat. Vergeet ook de steunbeugels en handgrepen niet voor meer houvast. Denk er als laatste ook aan om zo min mogelijk obstakels in je badkamer te hebben, zoals hoge drempels of veel spullen. Het is belangrijk dat er voldoende beweegruimte is. Hoe toegankelijk is jouw badkamer?

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *