Tips voor de ideale vloer slaapkamer 0

Ben je al een tijdje toe aan een nieuwe vloer in de slaapkamer? Maar vind je het lastig om de ideale vloer slaapkamer uit te kiezen? Dat kunnen wij ons goed voorstellen. De tijd waarin de slaapkamer enkel een plek was om in te slapen is voorgoed verleden tijd. Inmiddels gebruiken we de slaapkamer als plek om in te relaxen, te ‘chillen’ en te gamen. Door deze verandering in het gebruik van de ruimte zien we ook dat er op een andere manier wordt gekeken naar de vloer in de slaapkamer. De ideale vloer slaapkamer: waar vind je die eigenlijk en waar moet je op letten? In dit artikel lees je enkele handige tips voor het vinden van de perfecte slaapkamervloer.

Vloer slaapkamer: laminaat

Laminaat wordt vaak gekozen als vloersoort. Niet alleen in de slaapkamer, maar in de gehele woning. Voor de vloer slaapkamer vinden wij echter dat laminaat ook wel een groot nadeel heeft: het is ontzettend koud aan de voeten. Zeker tijdens de winterdagen is het niet prettig om uit je warme bedje te stappen en direct terecht te komen op een koude vloer. Natuurlijk heeft laminaat ook een aantal voordelen. Zo is het makkelijk te onderhouden, is het vrijwel de goedkoopste vloersoort en kan je het gewoon makkelijk zelf leggen. Als je laminaat wilt als vloer slaapkamer raden wij aan om een mooi vloerkleed te gebruiken, zodat je in de ochtend kunt genieten van een zachte en warme ondergrond.

Vloer slaapkamer: PVC vloer

Een PVC vloer is vrijwel perfect als vloer in de slaapkamer. Voor een vloer slaapkamer is het essentieel dat deze comfortabel aanvoelt aan de voeten. Dat is dan ook precies 1 van de goede eigenschappen van een PVC vloer. Daarnaast kent deze vloer nog veel meer voordelen. Zo is hij zeer duurzaam en zeker voor een vloer in de slaapkamer, waar niet veel op gelopen wordt, kan dit betekenen dat je hier tientallen jaren plezier van kunt hebben. Tevens kunnen eventuele beschadigde stroken gemakkelijk verwijderd worden, zodat je bij beschadigingen niet direct de gehele vloer eruit hoeft te halen. Aan PVC vloeren zitten vrijwel geen nadelen, daardoor is het ook de perfecte keuze voor elke slaapkamer.

Vloer slaapkamer: tapijttegels

Wil je voor de vloer slaapkamer een beetje bij het oude en vertrouwde blijven? Kies dan voor tapijttegels. Dit is de perfecte keuze als je dol bent op de warme en karakteristieke uitstraling van tapijt en tegelijkertijd zeker wilt zijn dat je beschadigde of vervuilde stukken kunt verwijderen zonder dat je het gehele tapijt moet vervangen. Tapijttegels bieden deze mogelijkheid en zijn daarnaast verkrijgbaar in ontzettend veel verschillende dessins, waardoor de mogelijkheden voor een mooie vloer in de slaapkamer eindeloos zijn. Met tapijttegels geniet je elke ochtend van een heerlijke zachte, comfortabele en warme ondergrond als je uit bed stapt. Let wel op: tapijttegels worden afgeraden bij mensen met allergieën voor stof en huisstofmijt. Deze vinden het heerlijk om zich te nestelen in de vezels van je tapijt. Als je last hebt van allergieën is een gladde vloer een betere optie voor de slaapkamer.

Vloer slaapkamer: houten vloer

Een houten vloer is een steeds populairdere keuze in de slaapkamer. Dat is dan ook niet zo gek, want hout staat bij vrijwel elk interieur en laat een kamer er direct een stuk warmer en luxueuzer uitzien. Veel mensen zijn niet op de hoogte van de voordelen van een houten vloer voor de slaapkamer. Hout? Dat is toch juist koud en oncomfortabel aan je voeten? Het tegendeel is echter waar. Wist je dat een echte houten vloer die geolied is zelfs een stuk warmer en comfortabeler aanvoelt dan elke andere gewone gladde vloer? Hierdoor behoort deze vloer tot onze top voor de vloer slaapkamer.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *