Tips voor het kiezen van nieuwe rolgordijnen 0

Tips voor het kiezen van nieuwe rolgordijnen

Raambekleding is een onderwerp waar veel mensen enkel over denken wanneer ze een nieuw huis betrekken. Want een woning zonder raambekleding is natuurlijk helemaal niets. Gordijnen zijn niet alleen van belang voor de privacy, maar ook voor het bevorderen van de nachtrust en de sfeer. Maar omdat iedere kamer om een geheel andere oplossing vraagt, is ook het aanbod van raambekleding enorm gegroeid. Hierdoor zie je vaak door de bomen het bos niet meer. Een van de populairste vormen van raambekleding blijft toch nog altijd het rolgordijn. En niet zonder reden, want dit gordijn beschikt over enorm veel voordelen.

Maar hoe kies je nu eigenlijk de juiste rolgordijnen? Kies je voor duo rolgordijnen op maat of ga je voor een kant-en-klaar exemplaar? Waar let je op? En hoe weet je zeker dat je de juiste keuze maakt? Hier vind je enkele nuttige tips.

Kies de juiste kleur

Een van de grootste voordelen van rolgordijnen is dat ze in heel veel verschillende soorten kleuren verkrijgbaar zijn. Bovendien kunnen ze ook heel veel verschillende functies vervullen, waardoor ze voor vrijwel iedere kamer geschikt zijn. Dan is het natuurlijk wel belangrijk dat de gordijnen aansluiten op de sfeer van de rest van het interieur. Maar hoe kies je nu eigenlijk de juiste kleur?

De kleur van de gordijnen hebben een groot effect op de sfeer in de ruimte. Daarom is het belangrijk dat deze met uiterste zorg wordt gekozen. Vaak kiezen mensen ervoor om snel hun favoriete kleur of een huidige trendkleur te bestellen. Bedenk echter wel dat deze kleur wellicht over enkele maanden weer niet trendy is. Bovendien kan jouw favoriete kleur wellicht ook helemaal niet staan bij de rest van het interieur.

Kies de juiste kleur

Kies bij voorkeur voor gordijnen in een rustige en subtiele kleur. Zo geeft het niet als je het interieur na enkele jaren toch nog wilt aanpassen, want deze kleur staat overal bij. Wil je toch knallen met de gordijnen? Kies dan voor één opvallende kleur en zorg er dan wel voor dat de rest van het interieur qua kleurgebruik heel rustig is. Je kunt de kleur van de gordijnen wel weer laten doorschemeren door het gebruik van de nodige accessoires. Let op: dit betekent wel dat je qua kleurgebruik binnen je interieur de komende jaren weinig kunt veranderen.

Goede afwerking

Denk niet alleen aan de aanschaf van de rolgordijnen zelf, maar ook aan de wijze waarop deze vervolgens wordt afgewerkt. Welk koordje ga je bijvoorbeeld gebruiken? Hoe ziet de kap er aan de bovenkant uit? Kies je voor een sierkap of een standaard afwerking? Dit lijken misschien kleine dingetjes, maar ze zijn allesbepalend voor het totaalplaatje. Een groot voordeel van rolgordijnen is dat je veel dingen zelf kunt bepalen. Hierdoor stel je de raamdecoratie geheel naar eigen wens samen.

Het juiste materiaal

Het is tevens belangrijk om naar de functie van de gordijnen te kijken en daarbij het juiste materiaal uit te zoeken. Kies je voor transparant, semi-verduisterend of totaal verduisterend? Logischerwijs zal je in de slaapkamer sneller voor verduisterend kiezen en is transparant een betere keuze in de woonkamer.

Een duo rolgordijn is een prima oplossing wanneer je in de woonkamer niet alleen over de nodige privacy wilt beschikken, maar ook nog eens zelf naar buiten wil kijken. Doordat de semi-transparante en transparante materialen afzonderlijk over elkaar rollen, bepaal jezelf hoeveel privacy je nodig hebt.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *