Tips om jezelf koel te houden deze zomer 0

Tips om jezelf koel te houden deze zomer

Het weer van Nederland is zeer wisselvallig: het ene moment genieten we van felle zonnestralen, het andere moment worden we nat geregend. Ondanks de onvoorspelbaarheid van het weer, weten we dat de zomer in Nederland vies warm is. En soms zijn we niet helemaal tevreden met de hitte en willen we gewoon ons ding doen zonder de hele tijd te zweten. Hierbij zijn dus wat tips om jezelf koel te houden tijdens de hete zomerdagen.

Zo kom je koel de zomer door in je tuin

Het maakt niet uit of je jouw zomer in het buitenland of in je achtertuin doorbrengt: hitte zal je moeten doorstaan op welke manier dan ook. Als het zo is dat je deze zomer in je eigen huis zal doorbrengen, dan zijn er verschillende manieren om jezelf koel te houden. Denk bijvoorbeeld aan zwemmen in je achtertuin! Plaats een bovengronds zwembad in je tuin: deze kun je na een dag spetteren gemakkelijk weer opruimen. Deze zwembaden zijn er ook nog eens in verschillende formaten, bijvoorbeeld een rond zwembad.

Als je de gehele dag in de tuin zit, vergeet dan niet om de gordijnen van je ruimtes zoveel mogelijk dicht te houden gedurende de dag. Als de zon fel op je huis schijnt, kan het heel snel benauwd worden in je woning. Wanneer de zon wat lager staat (aan het eind van de dag), dan kan je alles weer open doen.

Algemene tips om jezelf koel te houden

Andere tips om jezelf koel te houden in je eigen tuin is bijvoorbeeld het maken van een chill hoekje waar je ook een grote parasol plaatst. Zo kun je heerlijk afkoelen, maar ook nog van de zon genieten op een veilige, indirecte manier. Drink gerust een glas water, terwijl je heerlijk afkoelt en nog steeds een beetje geniet van de warme om je heen.

Het is ook belangrijk dat je op hete dagen ook de juiste dingen eet en drinkt. Drink dus vooral veel water en vermijd voedsel dat veel proteïnen bevat. Als je een liefhebber bent van pittig eten, dan is dit perfect: hierdoor gaat je lichaam automatisch zweten, waardoor je dus zal afkoelen. Denk er ook aan om in kleine porties te eten.

Aan het eind van de dag (of juist in de ochtend) is het ook belangrijk dat je een goede, lauwe douche neemt. De meeste mensen kiezen ervoor om na een verhitte dag onder een ijskoude douche te brengen. Dit is alleen niet goed om voor je lichaamstemperatuur, waardoor je erna nog warmer hebt dan voor het douchen. Kies daarom voor een lauwe douche.

Smeer jezelf ook goed in met zonnebrand crème. Een speciaal soort zonnebrand die je helpt met het afkoelen van je lichaam is de after sun. Check ook even of het product aloë vera bevat, want dit stofje helpt zeer goed om je huid te hydrateren! Dit product kan je ook niet alleen gebruiken als een zonnebrand, maar ook als een dagelijkse bodylotion.

Een ander belangrijke tip voor jezelf is dat je niet al te actief moet zijn op snikhete dagen. Ga dus niet hardlopen in de middag, want dan staat de zon op zijn hoogst. Doe activiteiten die veel inspanning vereisen dus het liefst in de ochtend. Je wilt natuurlijk het niet riskeren om een zonnesteek op te lopen of een verbrand of uitgedroogd lichaam te krijgen! Het is natuurlijk lastig om dit niet te doen wanneer je buiten moet werken. Zorg er dan in ieder geval voor dat je af en toe pauze neemt en genoeg water drinkt.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *