Tips bij het kopen van nieuwe tuinmeubelen 0

tuintafel

Het voorjaar komt er weer bijna aan: mensen maken massaal vakantieplannen en ook de tuin wordt niet vergeten. Welke beplanting kiezen we dit jaar voor de tuin? Kunnen de tuinmeubels nog een ronde mee? Vooral dat laatste is vaak een lastige kwestie. Vaak worden tuinmeubelen niet goed verzorgd en kunnen ze na een jaar weer naar de vuilstort gebracht worden. Het is dan ook belangrijk om eerst te kiezen voor duurzaamheid, zoals de tuintafel van tuinmeubelen.nl, en vervolgens ook om te zorgen voor voldoende onderhoud en een juiste manier van berging van de tuinmeubelen in het winterseizoen. Met de volgende tips is het kopen van nieuwe tuinmeubelen nog nooit zo leuk en goedkoop geweest!

1. Wacht tot de uitverkoop

Natuurlijk heb je aan deze tip op dit moment niet zoveel, maar als je tuinmeubelen nog wel een jaartje mee kunnen is het aan te raden om te wachten tot het naseizoen. In september zijn de meeste tuinmeubelen flink in de aanbieding. Zo kan je flink je slag slaan voor een leuk prijsje.

2. Kies voor hoge kwaliteit

Er zijn heel veel verschillende aanbieders van tuinmeubelen. Allemaal met evenveel beloftes en gigantische prijsverschillen. Als je een beetje logisch nadenkt, snap je best dat iemand die voor bijna geen geld tuinmeubels verkoopt ook niet zo’n hoge kwaliteit waarborgt. Zorg dat je van goedkoop geen duurkoop maakt en kies voor een iets hogere kwaliteit. Tuinmeubels zijn bijna net zo belangrijk als je meubels binnenshuis en behoren dan ook over stevige materialen te beschikken. Misschien nog wel beter aangezien ze een geheel seizoen de weeromstandigheden moeten doorstaan.

3. Zorg voor een overkapping of parasol

Net als jouw lichaam hebben de tuinmeubelen ook af en toe rust nodig uit de felle zon. Uv-stralen kunnen de materialen snel verouderen, waardoor ze in kwaliteit afnemen. Zorg dan ook voor een goede parasol of overkapping, zodat je meubels af en toe uit de zon staan. Voor jezelf is wat schaduw op een warme zomerdag natuurlijk ook wel fijn. Een win-win situatie dus!

4. Kies allereerst voor zitcomfort

Tuinmeubelen worden tegenwoordig in allerlei verschillende soorten en maten ontworpen. Let er dan ook wel op dat ze ook comfortabel zijn. Natuurlijk kunnen ze een super hip design hebben en ben je hartstikke verliefd op die ene speciale set, maar als je geen zitcomfort hebt is het nog niks. Probeer dan ook eerst alles uit voordat je een aankoop doet. Een bank voor in de woonkamer koop je immers ook niet zomaar.

5. Berg de tuinmeubels tijdig op

Het is belangrijk dat je opbergruimte hebt voor je tuinmeubels. Na het zomerseizoen is het aan te raden om ze naar een droge opbergplek te brengen. Hierdoor hebben ze zo min mogelijk te lijden van de kille weeromstandigheden die volgen en kunnen ze een stuk langer mee.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *