Tips om je bank vlekvrij te maken 0

tips om je bank vlekvrij te maken

Na een lange dag werken, plof je onderuit gezakt op de bank. Je schenkt een wijntje in, naar jouw idee de juiste hoeveelheid, tot de, toch niet geheel zorgvuldig ingeschonken wijn, over de rand van het wijnglas tikt. Hoe jammer het ook is, het kan de beste overkomen. Los van wijnvlekken, zijn ook penstrepen en vetvlekken een veelvoorkomend probleem. Omdat voorkomen nog altijd beter is dan genezen, maar voorkomen niet altijd lukt, zetten wij een aantal tips op een rijtje waarmee jij jouw bank vlekvrij kunt maken.  

Waar menig bank liefhebber zorgvuldig met heet water en een doekje aan de haal gaat met zijn bankstel, indien hierop is gemorst, zijn er nog veel meer alternatieven waarmee jij jouw bank vlekvrij kunt maken. Veel van deze alternatieven werken vaak zelfs beter dan de traditionele variant met heet water en een doekje!

Kruimelvrij

Voordat je begint met het schoonmaken van je bankstel is het verstandig om je bankstel vrij van kruimels te maken. Haal alle kussens, kleedjes en overige accessoires van het bankstel af, en laat de stofzuiger zijn werk doen, totdat alle kruimels zijn verdwenen. Wanneer je klaar bent, is het een aanrader om de kussens van de bank, buiten nog even goed uit te kloppen, en de overige restjes textiel van de stof te verwijderen. Let er, vooral bij een hoekbank, op dat je alle gaten en kieren van de bank afgaat, zodat je zeker weet dat je overal bent geweest. Als het bankstel volledig kruimelvrij is, dan kan het echte schoonmaakwerk beginnen.

hoekbank

Reinigen met shampoo

Niet alleen je haar, maar ook de bank wordt op zijn tijd blij van een beetje shampoo. Wanneer je een bankstel van textiel hebt, is shampoo dan ook een heel geschikt schoonmaakmiddel. Daarnaast heeft vrijwel iedereen altijd wel een flesje shampoo staan, waardoor je er snel bij kunt zijn. Breng een onverdunde klodder shampoo op de vlek aan, en masseer dit, met een vochtige doek of spons, goed in. Zodra de vlek verdwenen is, kun je de achtergebleven vochtplek drogen door middel van een absorberende doek. Laat de vochtplek drogen, en de vlek op je bankstel is binnen de kortste keren verdwenen!

Reinigen met melk 

Is er een inktvlek ontstaan in het bankstel? Een beetje melk doet wonderen. Drenk een doekje in wat melk en dep hiermee over de inktvlek op de bank. Door het vet in de melk, in combinatie met de inkt, zal de inktvlek direct verdwijnen.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *