Tips om het puzzelen in huis een stuk gemakkelijker te maken 0

puzzelen in huis een stuk

Jong en oud is anno 2020 weer aan het puzzelen geslagen. Gedurende de coronatijd proberen we zoveel mogelijk leuke activiteiten in huis te bedenken. Hierdoor beginnen ook de ietwat oubollige hobby’s weer populair te worden. Puzzelen alleen voor senioren? Welnee! Ook de jongere generatie legt vandaag de dag graag een stukje. Puzzels kopen bij www.legpuzzels.nl is dan ook populairder dan ooit.

Toch zorgt puzzelen soms ook wel eens voor moeilijkheden in huis. Want waar start je je puzzel? Hoe berg je deze op? En wat doe je als hij klaar is? Wij zetten een aantal tips op een rijtje om puzzelen in huis een stuk gemakkelijker te maken.

Puzzelen: waar doe je dat?

Misschien heb je zelf wel nostalgische herinneringen aan de zondagmiddagen waarbij jullie als gezin bij de grootouders op bezoek gingen. In de keuken een dampende pan vol kippensoep, op tafel koekjes één een hele grote puzzel. Vervolgens was de hele familie bezig om dat éne stukje te vinden. Voordat je het goed en wel doorhad, was de middag al voorbij gevlogen.

Maar waar start je zelf een puzzel 1000 stukjes van Legpuzzels? Je wil anderen in het gezin immers niet tot last zijn. Als puzzelen een ware hobby is en je mogelijk een ruimte in huis over hebt, kan je er voor kiezen om hier speciaal een hobbykamer voor in te richten. Inclusief een grote tafel om je puzzel op te maken.

Is die ruimte er niet? Dan kan je natuurlijk ook nog altijd jouw puzzel ook op de eettafel beginnen. Zo kan iedereen binnen het gezin ook nog eens af en toe een stukje voor je leggen en boots je stiekem het nostalgische gevoel van vroeger na in eigen huis.

Puzzels opbergen

Leuk, die jan van haasteren puzzels van Legpuzzels.nl. Wel jammer dat ze zoveel ruimte in beslag nemen. En omdat niet iedereen gezegend is met een extra ruimte of bureau in huis, zal je in de meeste gevallen toch de eettafel moeten gebruiken. En dat is soms niet de meest praktische ruimte om in te puzzelen. Wat doe je bijvoorbeeld tijdens het avondeten? Met z’n allen voor de televisie en een bord op schoot? Dat is ook niet echt gezellig.

puzzel 1000 stukjes van Legpuzzels

Gelukkig hebben puzzelmakers hier de afgelopen jaren goed over nagedacht. Het is immers onrealistisch om te verwachten dat een grote puzzel binnen een dagje wel af is en je gezin wekenlang tot ‘last’ zijn is ook niet zo’n goed idee. Puzzels opbergen is daarom een stuk gemakkelijker gemaakt met behulp van een zogenaamde puzzelmat. Nadat je klaar bent met de legpuzzel, kan je deze oprollen en blijft hij geheel intact. Zodra je weer wilt beginnen met puzzelen, rol je de mat simpelweg uit. De mat neemt zelf weinig ruimte in beslag, waardoor deze eenvoudig opgeborgen kan worden.

Klaar? Wat nu?!

Maar wat doe je nu precies met de legpuzzels ravensburger als deze helemaal klaar zijn? Het is toch zonde om deze direct af te breken?

De meeste mensen kiezen ervoor om de puzzel gedurende enkele dagen te laten liggen en aan anderen te tonen. Vervolgens breken ze deze af. Er zijn echter ook speciale puzzels die je liever tentoon wilt stellen. Ook dat is gelukkig mogelijk. Plak de puzzel bijvoorbeeld op hout of lijst deze in. Vervolgens kan je deze in de hobbykamer of andere ruimte in huis hangen. Een persoonlijk schilderij om je huis mee te verrijken.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *