Tips om snel een nieuw huis te vinden in Den Haag 0

Tips om snel een nieuw huis te vinden in Den Haag

Op zoek naar een woning in Den Haag? Dan ben je zeker niet de enige. Hoewel het woningtekort het afgelopen jaar iets afgenomen is, zien we nog altijd dat de vraag veel hoger ligt dan het aanbod. Dit betekent niet alleen dat de huizenprijzen flink gestegen zijn, maar ook dat het soms echt vechten is om aan een woning te komen. Wel lastig als je eigenlijk zo snel mogelijk een nieuwe woning nodig hebt en Den Haag echt de voorkeur heeft. Loop jij momenteel tegen dit probleem aan? Dan hopen we dat de volgende tips je iets verder helpen. 

Schakel een aankoopmakelaar in 

Ga op zoek naar een makelaar in Den Haag. Een makelaar? Maar ik heb niets te verkopen? Misschien niet, maar wat veel mensen niet beseffen is dat je ook een makelaar in kunt schakelen als je een huis wilt kopen. Dat levert veel voordelen op. De makelaar weet precies wat er momenteel in de buurt verkrijgbaar is. Soms nog voordat huizen officieel zijn aangeboden. Hierdoor kan hij je snel in contact brengen met de verkopers. Bovendien zal hij op basis van jullie specifieke wensen op zoek gaan naar een geschikte woning. Dat scheelt jullie veel tijd. 

Wist je dat een aankoopmakelaar bovendien kan bemiddelen wanneer je een bod uitbrengt? Als onafhankelijke partij doet hij zijn uiterste best om de beste deal te sluiten. Zo betaal je nooit te veel en weet je ook zeker dat het om een redelijk bedrag gaat. 

Schakel je eigen netwerk in 

Zijn er mensen in je eigen omgeving die in Den Haag wonen? Dan is de kans groot dat zij wellicht ook enkele woningen weten te noemen die momenteel te koop staan. Misschien hebben ze zelfs wel geruchten gehoord over woningen die binnenkort te koop worden gezet. Heel soms heb je zelfs de mazzel dat je de woning van iemand in je nabije omgeving kan overnemen. Het kan dan ook zeker geen kwaad om jouw wensen en verhuisplannen aan iedereen te vertellen. Soms komt goed nieuws uit de meest onverwachte hoek. Koopwoningen in Den Haag worden momenteel gewoon redelijk weinig aangeboden. Dan is het fijn als je op wat extra hulp uit je omgeving kunt rekenen. 

Stel realistische eisen 

Het is een feit dat je tegenwoordig gewoon niet al te grote eisen kunt stellen aan een woning. Het aanbod is heel beperkt. Dat betekent dat je soms ook genoegen moet nemen met een woning die niet volledig aan de wensen voldoet. Besef ook goed dat een woning niet helemaal naar wens hoeft te zijn om deze te kopen. Je kunt er ook voor kiezen om deze zelf helemaal aan te passen. Dat is een flinke klus, maar maakt de woning uiteindelijk wel een stuk persoonlijker. Wees daarom zo realistisch mogelijk in de eisen die je stelt. Zeker als je daarbij aan je huidige budget denkt. Voor een dubbeltje op de eerste rang zitten? Dat lukt tegenwoordig niet meer. 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *