Tips om de tuin op te knappen 0

Ben je niet langer tevreden over het ontwerp van je tuin? Zoek je naar mogelijkheden om de tuin een opfrisbeurt te geven? Dit artikel geeft je een aantal handige tips, die je helpen bij het opknappen van de tuin. Soms krijgt de tuin een hele andere look, wanneer je enkel de planten en struiken vernieuwd. Ook het vervangen van het meubilair op je terras of veranda kan veel doen met de uitstraling van deze ruimte. Naast de mogelijkheid om elementen in de tuin te vervangen, kun je ervoor kiezen om een aantal elementen toe te voegen. Heb je bijvoorbeeld al eens overwogen om een tuinhuis in de tuin te plaatsen?

tuinhuis

Het gebruik van een tuinhuis levert verschillende voordelen op. In de lente en herfst biedt het tuinhuis je een plek om te genieten van al het moois in je tuin. Wordt het winter? Gebruik het tuinhuis in dat geval om je tuinmeubelen hier op te bergen. Zo hoeven deze niet buiten te blijven staan!

Kies voor nieuwe planten en struiken in je tuin

Reeds beschreven we al dat het vervangen van planten en struiken in de tuin een grote invloed kan hebben op de uitstraling hiervan. Het vervangen van planten en struiken begint bij het samenstellen van een lijstje met planten, die ieder een andere bloeiperiode hebben. Je wilt immers niet alleen in de zomermaanden van je tuin kunnen genieten, maar ook in andere seizoenen. Het zou zonde zijn, wanneer de tuin alleen in de zomer bloeit! Probeer daarbij te variëren in de hoogte van de planten en struiken.

Tip: voeg een vlinderstruik toe aan de borders van je tuin! De vlinderstruik trekt talloze insecten aan, waarvan vlinders en bijen goede voorbeelden zijn. Deze beestjes zijn je niet tot last, maar zorgen wel voor een gezellige sfeer in de tuin. Evenals de prachtige bloemen van de vlinderstruik.

Kies voor een jacuzzi of zwembad

Niet alleen is het leuk om je tuin van een tuinhuis te voorzien. Je kunt de overgebleven ruimte ook opvullen met bijvoorbeeld een jacuzzi of zwembad. Het is ontzettend fijn om aan het eind van de dag nog even te kunnen ontspannen in een jacuzzi. Voordeel van de jacuzzi ten opzichte van een zwembad is het feit, dat je deze het hele jaar door kunt gebruiken. Het warme water laat je immers ook in de wintermaanden ontspannen! Door voor een opblaasbaar model van de jacuzzi of het zwembad te kiezen, hoeft de investering hierin helemaal niet zo groot te zijn. Nadeel hiervan is wel dat de kwaliteit van een dergelijk product doorgaans minder groot is. Je zal deze zodoende eerder moeten vervangen.

jacuzzi

Kies voor nieuwe meubilair op je terras

Een volgende tip die we je kunnen geven bij het opknappen van je tuin, is het vervangen van het meubilair op je terras. Kies voor een luxe loungeset, om de tuin een frisse en comfortabele uitstraling te geven! De loungeset biedt je alle ruimte om in de zomermaanden van het warme weer te genieten. Vergeet niet om de kussens van de loungebank naar binnen te halen. Zo blijven deze langer mooi! Naast een loungeset mag ook een vuurtafel of vuurkorf niet op je terras of veranda ontbreken. Het zorgt voor net dat beetje extra gezelligheid in de avonduren.

Tip: hang een lichtsnoer aan de schutting, waarbij je het snoer van leuke gloeilampen voorziet!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *