Tips voor het onderhouden van een moestuin: van water geven tot onkruid wieden 0

Tips voor het onderhouden van een moestuin van water geven tot onkruid wieden

Het is helemaal niet zo gek dat meer en meer mensen er vandaag de dag voor kiezen om een eigen moestuin te onderhouden. Dit staat namelijk bekend om tal van voordelen. Het is bijvoorbeeld een erg leuke manier om je dag te besteden, je bent geen torenhoge kosten meer kwijt in de supermarkt en werken in de buitenlucht is ook nog eens erg goed voor lichaam en geest. Heb je het geluk ook een eigen moestuin te hebben? Dan wil je maar al te graag weten hoe je dit zo goed mogelijk kunt onderhouden. We geven je een paar erg handige tips.

Zorg dat er altijd voldoende ruimte in de moestuin is voor de groenten om te groeien

Je doet er natuurlijk maar al te graag alles aan om goed te kunnen oogsten. Het is dan wel altijd belangrijk om te weten dat er genoeg ruimte is in de moestuin voor de groenten om lekker te kunnen groeien. Stem het oogsten van de groenten af op het seizoen en zorg er altijd voor dat de grond in een zo goed mogelijke conditie blijft en kies voor kalk voor in de tuin kopen. Hierdoor kun je al een aanzienlijk verschil merken bij jou in de moestuin. En dat is wel zo fijn om te weten.

Voorkom dat onkruid de overhand gaat hebben bij jou in de moestuin

Het is uiteraard erg belangrijk dat je de moestuin goed blijft onderhouden. Check bijvoorbeeld altijd of er onkruid tussen de groenten gaat groeien. En is dit het geval, dan is het de hoogste tijd om dat snel te verwijderen. Hierdoor hebben bijvoorbeeld jonge blaadjes van de groenten meer ruimte om te kunnen groeien, aangezien het daglicht ze beter kan bereiken.

Tip! Bewater de moestuin met regenwater dat je op hebt gevangen

Draag je graag een duurzaam steentje bij aan de planeet door je eigen groenten te verbouwen? Dan is het ook een goed idee om een keer kritisch te kijken op de manier waarop je het verbouwt. Kies er bijvoorbeeld voor om een regenton neer te zetten in de moestuin. Hierdoor bewater je het tuintje met het regenwater dat je op hebt gevangen. Doordat een regenton in tal van formaten te verkrijgen is, is er altijd wel een design te vinden dat perfect past bij jou in de tuin. Het beste van alles? Een regenton hoeft gelukkig helemaal niet veel te kosten.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *