Tips voor het renoveren van de badkamer 0

Tips renoveren badkamer

Het renoveren van de badkamer is geen eenvoudige klus. Geregeld komen er konijnen uit de hoge hoed en lopen de onverwachte kosten hoog op. Toch is een badkamerrenovatie niet altijd te voorkomen. Tegenwoordig speelt de badkamer een steeds belangrijkere rol in ons dagelijks leven. Vroeger zagen we deze vooral als een praktische ruimte. Even snel opfrissen en weer door met de alledaagse dag. Inmiddels zijn we bedolven onder het werk en lijkt de prestatiedruk steeds hoger te worden. Niet gek dan ook dat we op zoek zijn naar een rustplekje in ons huis. In veel gevallen zal de badkamer die rol vervullen. Tenminste, als deze daartoe in staat is. Een verouderde badkamer kan het woongenot negatief beïnvloeden. Hoog tijd dus om de badkamer flink onder handen te nemen. Maar hoe kun je onverwachte kosten zoveel mogelijk voorkomen? En hoe zorg je ervoor dat de verbouwing soepel verloopt? Dat lees je in dit artikel.

 Een goede voorbereiding is het halve werk

Voor een soepele verbouwing is een goede voorbereiding essentieel. Er zijn heel veel werkzaamheden die je zelf kunt uitvoeren. Dit bespaart niet alleen een heleboel tijd tijdens de renovatiewerkzaamheden, maar je bespaart ook nog eens kosten op arbeidsuren. Dat noemen we nog eens een win-win situatie! Met de onderstaande tips zal de verbouwing een stuk soepeler verlopen en bespaar je ook nog eens een hoop kosten:

  • Maak eerst een plattegrond van de badkamer en teken de badkamermeubels en sanitaire voorzieningen in. Geef ook aan waar stopcontacten zijn en leidingen liggen. Als je nog geen aankopen hebt gedaan is het moeilijk om te bepalen wat de indeling gaat worden. Hou echter wel in je achterhoofd dat de meeste meubels en sanitaire voorzieningen over standaard afmetingen beschikken. Op basis van die afmetingen kun je al een reëel beeld schetsen van jouw droombadkamer. Blijf puzzelen tot je de beste indeling gevonden hebt.
  • Bestel tijdig de nieuwe badkamermeubels en sanitaire voorzieningen. Het zou immers zonde zijn als je oog gevallen is op een prachtige designradiator en blijkt dat deze pas over enkele weken leverbaar is. Zeker als je maar één badkamer hebt is het noodzakelijk dat de verbouwing spoedig verloopt. Lange levertijden zijn dan niet gewenst. Door tijdig de meubels te bestellen, voorkom je ergernissen gedurende de renovatieperiode.

designradiator

Kosten van een badkamerrenovatie beperken

Wil je de gehele badkamer vernieuwen of blijft het huidige sanitair bestaan? Ga je de renovatie zelf uitvoeren of laat je dit doen door professionals? Welke materialen en meubels ga je gebruiken? Dit en nog veel meer is van invloed op de kostprijs van een badkamerrenovatie. Je hebt de kosten voor het grootste gedeelte zelf in de hand. Jij bepaalt of je dure badkamermeubels of materialen gebruikt. Jij bent degene die bepaalt wat er blijft en wat verdwijnt. De kosten van een badkamerrenovatie kunnen dan ook beperkt blijven door het maken van de juiste beslissingen.

Uiteraard is het niet mogelijk om op alle kosten te bezuinigen, dit is ook niet aan te raden. Als je twee linkerhanden hebt zal je er niet goed aan doen om zelf de badkamer aan te pakken. Je kunt er echter wel voor kiezen om het oude tegelwerk, de douchewand en overig sanitair zelf uit de ruimte te verwijderen. Hierdoor kunnen de bouwvakkers direct beginnen en zal de verbouwing soepeler en sneller verlopen. Zo bespaar je op de kosten voor mankracht.

douchewand

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *