Tips om zelf thuis energie te besparen 0

Tips om zelf thuis energie te besparen

Wil jij graag zo energiezuinig mogelijk gaan leven en daarmee ook energiekosten besparen? Dan hebben wij goed nieuws! Tegenwoordig zijn er tal van mogelijkheden om op een energiezuinige manier te leven en zelfs kleine aanpassingen kunnen al veel doen. In deze blog geven wij jou een aantal tips om thuis meteen energie te besparen! Tevens geven wij jou informatie over energie vergelijken.

Hoe kan ik zelf thuis energie en energiekosten besparen?

  • Voorkom sluipverbruik

Een goede manier om energie te besparen is om sluipverbruik te voorkomen. Veel mensen laten hun tv op stand-by staan of hun telefoon onnodig lang aan de oplader zitten. Echter, veel apparaten verbruiken nog stroom op deze manier. Elk huishouden heeft gemiddeld 450 kWh (€100) aan stroomverbruik per jaar. Onnodig stroomverbruik dat gemakkelijk verholpen kan worden door je apparaten op tijd uit te zetten en de stekkers uit het stopcontact te trekken. Het wordt aangeraden om stekkerdozen met een schakelaar te gaan gebruiken. Op deze manier schakel je met één druk op de knop de stroom uit van meerdere apparaten tegelijk. 

  • Installeer een slimme thermostaat

Tevens is het inzetten van een slimme thermostaat een effectieve manier om energie te besparen. De verwarming verbruikt namelijk veel gas en door gebruik te maken van een slimme thermostaat kun je veel besparen op je gasrekening. Met een slimme thermostaat is het mogelijk om vooraf te programmeren wanneer je verwarming aan en uit gaat. Op deze manier zul je nooit vergeten om je verwarming uit te zetten. Daarnaast krijg je met een slimme thermostaat meer inzicht in je verbruik, wat je kan helpen om nog meer energie te besparen. Het is bewezen dat een slimme thermostaat ongeveer €150 per jaar op de energierekening bespaart.

  • Isoleer je huis

Tocht het in je huis? Dan ben je vaak geneigd om je verwarming hoger te zetten. Zorg er daarom voor dat alle spleten en kieren in je huis gedicht zijn. Je kunt bijvoorbeeld gebruikmaken van tochtstrips of je kunt de kieren bij je kozijnen dichtkitten. Controleer ook of je huis goed geïsoleerd is. Wanneer je woning namelijk niet goed geïsoleerd is, kun je in de winter nog steeds veel warmte verliezen. Voor het isoleren van je huis kun je vloer- en bodemisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie en isolerend glas inzetten.

Het kiezen van een (nieuwe) duurzame energieleverancier

Controleer ook je huidige energieleverancier. Levert deze duurzaam opgewekte stroom? Zo niet, denk er dan eens over na om over te stappen op een groene energieleverancier. Hoe meer mensen voor een groene energieleverancier kiezen, hoe minder de vraag naar kolen- en kerncentrales wordt. Op Luminablog.nl vind je een overzicht van verschillende energieleveranciers en diverse energievergelijkers. Deze informatie kan jou helpen om de juiste keuze te maken voor een nieuwe, duurzame energieleverancier. Bovendien kun je met behulp van een energievergelijker de meest passende en goedkope energieleverancier voor jouw persoonlijke situatie vinden. Zorg er wel voor dat je meerdere energievergelijkers op verschillende tijdstippen invult, zodat je de beste aanbiedingen te zien krijgt. 

De conclusie 

Energiezuinig wonen hoeft helemaal niet moeilijk of duur te zijn. Met een paar kleine aanpassingen kom je al heel ver! Sterker nog: wanneer je energie bespaart, zul je ook extra besparen op je energierekening. Let eens extra op sluipverbruik, denk erover na om een slimme thermostaat aan te schaffen en onderzoek de duurzame energiemarkt eens. 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *