Met deze tips vind je de perfecte tafel 0

Met deze tips vind je de perfecte tafel

Is de woonkamer tafel nodig aan vervanging toe? Of wil je simpelweg een compleet andere look als het gaat om de tafel. In beide gevallen is het handig om vooraf te bepalen wat voor soort tafel er past in het interieur. Zo zijn er diverse factoren waarnaar je kunt kijken tijdens het uitzoeken van een nieuwe woonkamer tafel. Dit artikel geeft daarom een paar handige tips, zodat het uitzoeken van een nieuwe tafel gemakkelijk af gaat. Zo staat er een prachtige tafel op de juiste plek.

Het bepalen van de juiste vorm

Als er wordt gedacht aan een eettafel, denkt men toch al snel aan een rechthoekige eettafel waar hooguit zes personen kunnen zitten. Maar is dat in jouw geval wel de beste keuze? Het is vaak een veilige keus, aangezien een rechthoekige eettafel in vrijwel ieder interieur past. Observeer daarom eerst de kamer en kijk of eventueel een ronde eettafel ook zou passen. Ronde eettafels zijn namelijk veel gezelliger dan rechthoekige eettafels. Dit omdat gesprekken veel makkelijker plaats kunnen vinden, aangezien je iedereen kunt aankijken. Echter is het wel zo dat een ronde eettafel vaak niet goed past in een kleine ruimte. Dit omdat de breedte van een tafel groter is dan een rechthoekige tafel. Je zit namelijk met de personen die rondom de tafel zitten. Uiteraard kun je er ook tussenin zitten, door een ovale eettafel aan te schaffen. Zo heb je gedeeltelijk de voordelen van een ronde tafel, maar de breedte van een rechthoekige tafel.

Het bepalen van het juiste materiaal

Tafels zijn beschikbaar in verschillende materialen. Zo kun je bijvoorbeeld een mooie salontafel in een eikenhouten uitvoering aanschaffen, of juist een moderne ijzeren eettafel met glazen plaat. Het materiaal bepaald voor een groot deel de uitstraling van de tafel. Een houten tafel zorgt namelijk voor een warm en gezellig gevoel, terwijl een stalen tafel juist een minimalistische strakke uitstraling heeft. Welke tafel je ook kiest, het is hierbij aan te raden om de tafel mee te nemen in de stijl van het interieur. Hierdoor zal de tafel perfect samenvoegen met de andere elementen in de kamer.

Kortom, door goed naar de maten en de vorm te kijken van de tafel, kun je de beste keuze maken welke tafel het meest geschikt is in jouw woning. Het materiaal bepaald vervolgens de uitstraling, waarbij hout een warm en gezellig gevoel creëert. Een stalen tafel creëert juist een strakke minimalistische look. Zo kun je spelen met de verschillende stijlen.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *