Met deze tips wordt je huis meer opgeruimd 0

Met deze tips wordt je huis meer opgeruimd

Het voorjaar komt eraan en het is alweer tijd voor de grote schoonmaak. De hele winter lang heeft je huis stof staan sparen en is er door het winterweer weinig doorgelucht: het is tijd om het hele huis door te gaan om het schoon te krijgen. Dit jaar willen we je echter een aantal tips meegeven om je huis nóg meer op te ruimen, nóg meer gestructureerd te maken en bovendien om je huis nóg makkelijker schoon te houden.

Tip #1 – Begin met een grote opruiming

Voordat je met de lapjes, zemen en sopjes aan de slag kunt, is het allereerst belangrijk om een grote opruiming te doen. Zorg dat er geen spullen meer in de weg liggen voor de grote schoonmaak. We raden je aan om niet te bang te zijn om spullen weg te gooien waar je al jaren niets meer mee doet: juist deze spullen zorgen ervoor dat jouw huis stof staat te verzamelen. Geef het aan een rommelmarkt, goed doel, tweedehands winkel of gooi het weg als het helemaal niets meer waard is.

Tip #2 – Ga lekker soppen met je sopje

Als je de vensterbanken leeg hebt, de vloer ontdaan van alle zooi en de deuren en de ramen zijn vrij van posters en andere plaksels, dan kun je pas echt aan de slag met je sopje. Zet bijvoorbeeld ook de planten voor even buiten of op de keukentafel, bijvoorbeeld. Op die manier zorg je ervoor dat je overal, maar dan ook overal met je natte doek komt. Heb je het hele huis afgesopt en afgezeemd, zet dan even de deuren open, zodat de luchtvochtigheid niet te hoog wordt.

Tip #3 – Zorg voor goede opbergkasten  

Het is soms lastig om een goede plek te vinden voor dingen die je eigenlijk nog niet bereid bent weg te gooien. Je boekenkast staat helemaal vol en er liggen inmiddels boeken op de kast in plaats van dat ze erin staan. Dan is het tijd om een kast te kopen waar meer in past en die er ook nog eens mooier uit ziet. Hetzelfde geldt voor opbergmanden, -kisten en -kastjes: het is goed om zulke dingen in huis te hebben zodat je er je spullen in kan opbergen.

Tip #4 – Geef structuur aan je spullen

Niet alleen kasten helpen je om structuur aan te brengen in je spullen, er zijn ook veel andere ‘life-hacks’ die je kunt gebruiken om de boel in goede banen te leiden. Heb je bijvoorbeeld veel stroomkabels door je huis liggen, denk dan aan een vloergoot waarmee je jouw kabels wegwerkt. Met zo’n goot zorg je er niet alleen voor dat je kabels niet worden beschadigd, maar ook nog eens dat ze niet in de knoop raken. Denk ook aan life-hacks voor de post, handdoeken en potjes en pannen in de keuken. Er is altijd winst te behalen in je structuur.

Tip #5 – Wees strenger en meer gedisciplineerd

Een goede manier om je huis schoon te houden, is natuurlijk om het bij te houden. Ruim dingen gelijk achter jezelf op, zodat je er niet weken later nog aan moet denken. Een 15 minuten in de zoveel dagen zorgt er al voor dat jouw huis geen stof verzamelt tot het einde van de winter.

 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *