Toekomstgericht stoken volgens de EcoDesign 2020-wet 0

Toekomstgericht stoken volgens de EcoDesign 2020-wet

Zit je eraan te denken om een haard of een kachel te kopen? Of heb je er al eentje thuis staan? Dan moet je de wet EcoDesign 2020 kennen. Deze nieuwe wet en regelgeving zegt dat alle nieuw verkochte pellet- en houtkachels maar 40 gram fijnstof per m³ mogen uitstoten, en minimaal een rendement van 75 procent moet hebben. Oude, vervuilende kachels kunnen zelfs verboden worden. Het voordeel hiervan: door innovatie krijgen we steeds schonere en zuinigere houtkachels en haarden, met stijlvolle ontwerpen.

Wat gaat er veranderen?

In eerste instantie zou de wet in 2022 ingaan voor heel Europa, maar Nederland heeft besloten om de wet twee jaar eerder in te laten gaan. Op 1 januari 2020 moeten alle nieuw verkochte pelletkachels en houtkachels voldoen aan een aantal eisen. Ze mogen maar 40 gram fijnstof per m³ uitstoten en moeten een rendement van minimaal 75 procent hebben. Voor de mensen die verantwoord willen stoken, is dit een uitkomst. Het aanbod van zuinige kachels breidt uit, en innovatieve producten zoals cv-houtkachels komen meer naar voren.

Populair: cv-houtkachel

In ieder modern, energiezuinig huis zie je steeds vaker een houtkachel. Vooral de cv-houtkachel is in opmars. In tegenstelling tot een gewone haard, die hoofdzakelijk bedoeld is om één ruimte te verwarmen, verwarmt een cv-houtkachel het hele huis. Hij is direct aangesloten op de centrale verwarming van je huis. Met een warmtewisselaar kan de kachel ook het water van je badkamer en keuken voorverwarmen.

cv-houtkachel

Waarom ECO Design 2020?

  • De CO2-uitstoot daalt met 33%.
  • U verbrandt maar twee houtblokken per uur.
  • Stoken wordt CO2-neutraal!
  • De helft van alle kachels in Nederland zijn te vervuilend.
  • Oude kachels zijn 30x zo vuil als nieuwe kachels.

Kom langs bij Krul Alltech

Je vraagt je misschien af, hoe zien de nieuwste kachels er uit? En hoe worden ze aangesloten in huis of bedrijfspand? Of wil je meer weten over de nieuwe EcoDesign 2020 wet? Het liefst praat je dan natuurlijk met mensen die er echt verstand van hebben. Bezoek dan kachels en haardenspecialist Krul Alltech. Stel al je vragen aan het personeel, of neem een kijkje in de uitgebreide showroom. Hier kan je de vele verschillende producten bekijken, vaak ook in werking. Zo kan je makkelijk de verschillende producten en merken vergelijken. Ook krijgt je gelijk een offerte op maat.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *