Toenemende populariteit van lage douchebakken: dit is waarom! 0

Toenemende populariteit van lage douchebakken

Het is tegenwoordig helemaal niet meer zo gebruikelijk om een douchebak aan te schaffen. De meeste mensen beschikken over een eenvoudige inloopdouche en hebben de ouderwetse douchebak voorgoed vaarwel gezegd. Bij een douchebak denken we dan ook altijd direct over een saaie en ietwat oubollige look. Dat dit echter niet het geval hoeft te zijn, bewijst de lage douchebak wel. De ontwikkeling van de douchebakken bij megadumptiel.nl heeft duidelijk niet stil gestaan. Dit is dan ook duidelijk te zien aan de veranderingen die de ouderwetse douchebakken de afgelopen jaren hebben doorgemaakt. Lage douchebakken zijn echt dé trend van dit moment. En in dit artikel leggen we uit waarom!

Voordelen ten opzichte van een tegelvloer

Veel mensen kiezen er tegenwoordig voor om een inloopdouche zonder douchebak aan te schaffen. Hierbij loopt de tegelvloer gewoon door en wordt er een handige afvoer gebruikt, waardoor de badkamer niet helemaal blank komt te staan. Hoewel dit natuurlijk een mooie uitstraling geeft aan de badkamer, betekent dit zeker niet dat een tegelvloer enkel voordelen kent ten opzichte van een douchebak. In tegendeel zelfs!

Het grootste nadeel van een tegelvloer is dat de voegen heel goed schoon- en drooggemaakt moeten worden. Doe je dit niet, dan kunnen deze enorm snel gaan verkleuren en de totale uitstraling van de badkamer teniet doen. Een lage douchebak heeft hier natuurlijk geen last van. De bak kent geen vreemde voegen of andere openingen. Het is een gladde bak die zeer eenvoudig schoongemaakt kan worden. Je haalt hier eenvoudig een doekje over en hij ziet er weer als nieuw uit.

Daarnaast is het voor een douchebak vaak veel gemakkelijker om het water binnen de gewenste ruimte te houden. Waar de afvoer bij een inloopdouche nog wel eens te wensen overlaat, waardoor uiteindelijk het water nog verder kan verspreiden dan gewenst, is het voor een douchebak eenvoudig om het water binnen te houden door het handige afschot tussen de vloer en de bak.

lage douchebakken

Moderne en strakke afwerking

De meeste mensen kiezen juist niet voor een douchebak omdat dit simpelweg afbreuk doet aan de uitstraling van de rest van de badkamer. Een lage douchebak doet dit juist niet. Deze wordt compleet geïntegreerd in de badkamer en stimuleert juist de moderne en strakke afwerking.

Naast de mooie uitstraling heeft deze douchebak ook nog een geheel ander voordeel. De lage douchebakken worden namelijk doorgaans gemaakt van acryl of composiet. Dit zijn materialen die zeer comfortabel aan de voeten voelen en ook minder snel koud worden. Hierdoor voelt de douchebak veel prettiger dan de koude tegelvloer. Zeker gedurende de wintermaanden.

Makkelijk instappen

De lage douchebak maakt douchen ook een stuk gemakkelijker voor mensen die slecht ter been zijn. Zij kunnen nog wel eens de nodige moeite hebben met het instappen in een gewone douchebak. Tijdelijk één been hoger tillen dan het andere zorgt al gauw voor verlies van balans. Daarom is het belangrijk dat zij zo min mogelijk worden aangetast in hun vermogen om balans te vinden. Makkelijk instappen is dan goud waard.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *