Toepassing van golfplaten in huis 0

golfplaten huis

Golfplaten worden op verschillende manieren in huis gebruikt. We spreken hierbij van een zeer veelzijdig materiaal wat voornamelijk in de bouw wordt toegepast. Toch is het voor de meeste mensen niet geheel bekend waar deze platen precies voor gebruikt worden. Wat is het voordeel van golfplaten en voor welke constructies zijn ze geschikt? Golfplaten kopen: een verstandig idee? Dat lees je in dit artikel!

Wat zijn golfplaten precies?

Golfplaten vallen officieel onder bouwmaterialen. Ze worden voornamelijk gebruikt bij de bouw van daken en wanden in schuurtjes of tuinhuizen. Het grootste voordeel van golfplaten is dat ze relatief weinig kosten. Helaas is dit ook direct het grootste valkuil van dit materiaal. Doordat de kosten beperkt zijn, doen veel mensen golfplaten af als ‘goedkoop’. Wanneer je graag van een stijlvol en luxueus interieur geniet, sta je natuurlijk niet gelijk te springen om een goedkoop materiaal binnen je interieur te verwerken. Zal dit de huidige uitstraling van jouw interieur niet negatief beïnvloeden? Welnee! In dit artikel laten we zien dat golfplaten niet alleen ontzettend veelzijdig zijn, maar ook nog eens een geweldige verrijking voor ieder interieur kunnen zijn.

In alle soorten en maten

Wil je golfplaten kopen? Dan beschik je over enorm veel verschillende keuzes. Golfplaten zijn namelijk in alle soorten en maten verkrijgbaar. Bovendien kunnen ze ook op verschillende plekken aangeschaft worden. De meeste golfplaten worden van PVC of kunststof of aluminium gemaakt. Het leuke van PVC is dat deze golfplaten ook nog eens in enorm veel verschillende kleuren verkrijgbaar zijn. Hierdoor geniet je direct van een veelzijdig en kleurrijk materiaal.

Pak het groots aan

Wees niet bang om ‘outside-the-box’ te denken. Golfplaten hoeven niet direct bij het maken van schuurtjes of tuinhuizen gebruikt te worden. Ook in huis kunnen ze een belangrijke en decoratieve functie vervullen. Plaats bijvoorbeeld stoere aluminium golfplaten tegen de keukenwand. In de industriële keuken komen deze uitstekend van pas en geven de keuken een geheel nieuwe uitstraling. Bovendien is het ook nog eens een stuk voordeliger dan het gebruik van keukentegels!

Het is ook mogelijk om een deur in huis van golfplaten te maken. Als je voor het juiste materiaal kiest, kan dit een ware eyecatcher binnen de woning worden. Blijf daarom nooit alleen aan de dingen denken waar het bouwmateriaal officieel voor gebruikt werd, maar durf verrassende beslissingen te nemen. Het materiaal kan voor heel veel doeleinden gebruikt worden. Laat je fantasie daarom gerust de vrije loop!

Golfplaten en asbest?

Asbest is al tijden een belangrijk topic in de woningbouw in Nederland. Voorheen zagen we dat de Nederlandse daken vol asbest zaten. Inmiddels kennen we de schadelijke gevolgen voor de gezondheid en zijn hier strengere eisen voor gekomen. Toch associëren veel mensen golfplaten nog steeds met asbest. Gelukkig hebben wij goed nieuws voor jou. Tegenwoordig worden golfplaten namelijk geproduceerd met zogenaamde PVA kunststof vezels en zijn ze cement gebonden. Deze kunststof vezels dienen als vervanging van asbest. De moderne golfplaten zijn dan ook geheel vrij van asbest en kunnen veilig in en om het huis gebruikt worden. Kortom: een ideaal bouwmateriaal om jouw woning mee te verrijken!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *