Top 5 zwarte raambekleding 0

Top 5 zwarte raambekleding

Zwarte raambekleding kent vele voordelen! Allereerst past zwarte raambekleding bij alle woonstijlen. De kleur zwart is namelijk zowel stoer als klassiek. Bovendien maak je er een gaaf statement mee, zonder te overheersen. En wist je dat zwarte raambekleding extra goed verduistert? We zetten de vijf mooiste opties voor je op een rij!

1. Zwarte jaloezieën

De zwarte jaloezie is het toppertje onder raamdecoraties. De houten variant is de favoriet, want die heeft een robuustere look dan aluminium. Plus, hij heeft een warmere uitstraling. Zwarte houten jaloezieën zijn ideaal voor kamers als de woonkamer en het thuiskantoor. Je kunt ze optrekken en kantelen, waardoor je precies de juiste hoeveelheid licht en inkijk krijgt. Voor badkamers is het beter om aluminium of houtlook jaloezieën te gebruiken. Ook de slaapkamer is geen plek voor zwarte jaloezieën, want zelfs als je ze dichtdoet, kan er licht langs de lamellen sijpelen. In plaats daarvan kun je beter voor een combinatie van zwarte jaloezieën met een verduisterend gordijn gaan.

2. Zwarte plisségordijnen

Plisségordijnen in zwarte kleur zijn een uitstekende keuze voor de slaapkamer. Je monteert ze dicht tegen het kozijn. Dat zorgt niet alleen voor een strakke afwerking, maar ook voor weinig lichtkieren. Dankzij de donkere kleur zijn ze extra goed in het verduisteren. Optimale controle over inkijk en lichtinval? Kies dan voor een Top Down – Bottom Up uitvoering. Dit wil zeggen dat je de plissé zowel van boven als beneden kunt openen.

3. Zwarte rolgordijnen

Ben je op zoek naar een interieur dat rust uitstraalt? Dan zijn zwarte rolgordijnen een perfecte optie. Deze veelzijdige raamdecoratie is geschikt voor elke ruimte in je huis en past perfect bij een minimalistische stijl. Er zijn verschillende opties voor een optimale lichtinval en verduistering. Kies voor een lichtdoorlatende variant in de woonkamer of een werkplek en verduisterende gordijnen voor de slaapkamer. Wil je totale verduistering? Kies dan voor een combinatie van rolgordijnen en overgordijnen. Extra controle over lichtinval? Kies dan voor duo rolgordijnen.

4. Zwarte gordijnen

Vanwege de grote hoeveelheid stof zijn gordijnen echte aandachtstrekkers! Bovendien hebben ze veel meer te bieden dan alleen maar looks. Zo zijn er geluidswerende, isolerende en brede gordijnen tot wel 10 meter breed. Maar de ultieme sfeermaker is zwart. Het maakt een statement in elke woonkamer en past bij elke stijl. Of je nu kiest voor linnen vitrage in een landelijke of velours gordijnen in een hotel chique slaapkamer, het resultaat is altijd prachtig!

5. Zwarte vouwgordijnen

Tot slot zijn ook zwarte vouwgordijnen populair, vooral in woningen uit de jaren 30. Deze raambekleding past perfect bij erkerramen en trekt de aandacht. De hoeveelheid lichtinval kan door de gebruiker bepaald worden door het gordijn in- of uit te vouwen. Vouwgordijnen zijn verkrijgbaar in dezelfde stoffen als gordijnen, met dezelfde bijkomende voordelen. Zo zijn er geluiddempende vouwgordijnen, maar ook dubbel isolerende vouwgordijnen.

 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *