Trampoline ingraven? Zo pak je dat aan! 0

Trampoline ingraven? Zo pak je dat aan!

Een eigen trampoline is de ultieme droom voor veel kinderen. Wanneer je over een grote tuin beschikt, is het dan ook heerlijk om jouw (klein)kinderen op dit speeltoestel te trakteren. Dit staat immers garant voor urenlang speelplezier. Toch roept het plaatsen van een trampoline nog regelmatig vragen op. Want waar moet je aan denken om dit een veilige speelplek voor kinderen te maken? Is het verstandig om de trampoline in te graven of toch niet? En waar moet je op letten als je een trampoline wilt ingraven? Dat en nog veel meer lees je in dit artikel!

Waarom een trampoline ingraven?

Wanneer je besluit een trampoline in de tuin te plaatsen, zal je direct de keuze gegeven worden of je deze wilt ingraven of niet. Maar waarom zou je er überhaupt voor kiezen om deze in te graven? Wij zetten de voordelen voor jou op een rijtje.

  • Een ingegraven trampoline werkt ruimtebesparend. Als deze niet wordt ingegraven, zal deze veel van het zicht uit de tuin onttrekken. Hierdoor oogt de tuin al gauw een stuk kleiner.
  • Kleine kinderen vinden een ingegraven trampoline vaak een stuk prettiger, omdat ze deze eenvoudig snel kunnen beklimmen. Dit in tegenstelling tot een staande trampoline, waarbij ze eerst nog een stukje moeten klimmen.
  • Uit diverse onderzoeken blijkt dat een ingegraven trampoline het risico op valletsel voorkomt. Dit komt doordat de afstand van de grond naar de trampoline zeer klein is. Hierdoor is de valhoogte lager en kunnen ernstige ongevallen minder snel ontstaan.

Natuurlijk zijn er ook bepaalde afwegingen die je moet maken. Zo zal een ingegraven trampoline de komende jaren deel uitmaken van jouw tuin. Zodra kinder ouder worden en minder interesse krijgen in het speeltoestel, zit je na het opruimen van de trampoline met een groot gat. Zowel het ingraven van de trampoline als het opvullen van het gat zullen een hoop tijd en moeite kosten. Bedenk goed of deze nadelen het waard zijn om deze bouwklus aan te grijpen.

Waarom een trampoline ingraven

Trampoline ingraven: hoe pak je dat aan?

Wanneer je hebt besloten om een trampoline van betersport in te graven, is het belangrijk dat je eerst over een goede voorbereiding beschikt alvorens je de klus aangrijpt. Je wil immers wel dat de trampoline op de juiste manier wordt ingegraven. Maar hoe pak je dat aan? Dankzij het volgende stappenplan is deze klus binnen no-time geklaard!

  1. Zorg er allereerst voor dat je je goed voorbereid. Bedenk vooraf waar je de trampoline wilt plaatsen, hoe groot deze zal zijn en hoeveel beschikbare loopruimte er aanwezig moet blijven. Bij het bepalen van de plek is het vervolgens ook verstandig om met eventuele leidingen rekening te houden. Je zal immers niet de eerste zijn die plotseling een leiding kapot maakt.
  2. Heb je een goede plek gekozen? Dan is het hoog tijd om aan de slag te gaan! Veel mensen verkijken zich echter op het uitgraven. Dit kost meer energie en mankracht dan je zou verwachten. Daarom kan het verstandig zijn om een (mini)graafmachine te huren. Als de kuil eenmaal gegraven is, kan je het frame in het gat plaatsen en is de klus al bijna geklaard.

Wil je jezelf een hoop tijd en moeite besparen? Schaf dan een inground trampoline aan. Deze trampolines zijn speciaal ontwikkeld om de werklast van het ingraven te reduceren.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *