Traplift maakt langer thuis wonen mogelijk 0

traplift

Steeds meer mensen kunnen langer thuis blijven wonen met behulp van een Traplift. Een traplift is geschikt voor iedereen die problemen ondervind bij het traplopen en zelfstandig dit niet meer kunnen doen. Een traplift wordt vooral geleverd aan ouderen, mensen met een beenamputatie of ongeneselijk zieken. Zij zijn vaak in een situatie gebracht waarin ze de trap wel op moeten, maar dit om bovenstaande redenen niet meer kunnen. In veel van deze gevallen zouden ze zonder traplift in een instelling of verzorgingstehuis worden geplaatst. Doormiddel van een traplift kunnen mensen langer bij hun geliefden blijven en herstellen in eigen huis. Maar hoe werkt het nu eigenlijk en wat zijn de kosten van een traplift?

Hoe werkt een traplift?

Er zijn verschillende soorten trapliften, maar ze werken wel allemaal op dezelfde manier. In de meeste gevallen kan er maar 1 persoon tegelijkertijd met de traplift. Dit is een stoeltje die bevestigd is op een rail. Deze wordt vervolgens gemonteerd aan de binnen- of buitenzijde van de huidige trap. Het maakt niet uit wat voor trap je hebt. Er zijn ook trapliften die prima bochten kunnen maken.

Er zijn tevens trapliften die speciaal ontwikkelt zijn voor blinden- en slechtzienden en mensen met zwaar overgewicht. Je kunt in gesprek gaan met een leverancier om de verschillende maatwerken te bekijken.

traplift bocht

Wat zijn de kosten van een traplift?

Veel mensen denken dat een traplift onbetaalbaar is. Ze neigen er dan ook snel naar om een bed beneden te zetten of om er toch voor te kiezen om ergens anders te wonen. Toch zijn de prijzen vaak minder hoog dan je denkt. Daarnaast kun je uit heel veel verschillende opties kiezen. Je kunt voor een standaard model gaan, maar ook voor een zeer luxe model. De prijzen variëren gemiddeld tussen de 2.500 en 14.000 euro. Dit is helemaal afhankelijk van wat voor lift je nodig hebt en welke extra opties je erop wilt hebben. Ook je trap kan de prijs beïnvloeden. Als je een rechte trap hebt, ben je een stuk goedkoper uit dan bij een trap met flink wat bochten.

Tips om goedkoper uit te zijn

Natuurlijk kun je er zelf ook aan bijdragen of de traplift goedkoper wordt. Kies bijvoorbeeld voor een traplift zonder al die fratsen. Natuurlijk zit je wat comfortabeler in een luxe traplift, maar zolang hij zijn werk doet ben je zo boven. Je zit er maar heel even in en het meest luxe model is dan niet echt nodig. Zo kun je dat geld gebruiken om leukere dingen te doen. Ook zijn er soms mooie acties. Als het mogelijk is om deze af te wachten, kun je een stuk goedkoper uit zijn.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *