Dé trend van 2019: rieten woonaccessoires voor een tijdloos interieur 0

rieten woonasccesoires

De woontrends van 2019 staan in het teken van het gebruik van natuurlijke materialen. Hierbij speelt riet een overduidelijke rol. Rotan heeft het afgelopen jaar enorm aan populariteit gewonnen. We zagen gevlochten werk in manden, stoelen en andere bijzondere woonaccessoires. Riet geeft de woning direct een natuurlijke en tijdloze uitstraling. Maar hoe verwerk je dit bijzondere materiaal in jouw woning en met welke materialen zijn deze het beste te combineren? Wij zetten het voor jou op een rijtje.

Riet in alle soorten en maten

Het grootste voordeel van riet is dat dit een ontzettend veelzijdig materiaal is. Deze is toe te passen in diverse meubels en woonaccessoires. Daarnaast zijn ze geweldig te combineren met vrijwel alle woonstijlen. Denk bijvoorbeeld aan een rieten wasmand om kledingstukken of speelgoed in op te bergen. Deze bieden de woning niet alleen direct een geheel nieuwe uitstraling, maar zijn ook nog eens ontzettend praktisch om voorwerpen buiten het directe zicht netjes op te bergen. De natuurlijke uitstraling van deze producten maken ze enorm populair voor de consument. Hiermee is riet het ideale middel om jouw woning warmte te geven tijdens de koude winterdagen.

rieten wasmand

Riet versus rotan

Riet en rotan worden vaak in één zin gebruikt, maar waarom is dit eigenlijk? Voordat je je woning kunt stylen met dit natuurlijke materiaal is het eerst belangrijk om het verschil te begrijpen. Riet behoort tot de grassenfamilie en is hiermee geen handig product om meubels of woonaccessoires van te maken. Als we spreken over het verwerken van riet in een woning, bedoelen we hier meestal pitriet mee. Dit is het binnenste gedeelte van de rotanstengel, wat op zijn beurt juist uitstekend verwerkt kan worden in meerdere producten. Deze kern zien we vaak terug in de producten die tegenwoordig op de markt gebracht worden.

Riet combineren met andere materialen

Als je rieten producten introduceert in jouw woning zal je direct merken dat je interieur een geheel nieuwe sfeer uitstraalt. Het kan dan ook best lastig zijn om te bedenken welke andere meubelstukken en accessoires hierbij passen. Vaak wordt er gekozen voor andere natuurlijke materialen zoals leer of hout. Zelfs in de populaire industriële woonstijl is er ruimte voor rieten woonaccessoires. Deze complimenteren de rauwheid en de stoere uitstraling van deze stijl. Daarnaast brengen ze ook de nodige evenwicht om de stoere uitstraling te compenseren.

Riet wordt vaak toegepast in de botanische woonstijl. Deze producten bieden de nodige evenwicht tegen de natuurlijke en groene woonaccessoires die hier veelvuldig gebruikt worden. Ook bij een natuurlijke en tijdloze woning kunnen rieten producten niet ontbreken. Riet wordt dikwijls gecombineerd met witte en beige muren.

riet met metaal

Rieten lamp

Wist je dat riet niet alleen toegepast wordt in woonaccessoires en meubels? Ze kunnen ook deel uitmaken van je huidige verlichting. Rieten lampen versterken het natuurlijke gevoel in jouw woning en zijn bovendien ook nog eens ontzettend functioneel. Met een rieten lamp van Sweetlivingshop.nl geef jij je interieur een ware sfeerboost en geniet je ook nog eens van functioneel licht.

rieten lamp

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *