De trends op het gebied van wonen begint met een mooi parket 0

vloer van de beste kwaliteit

Ga je binnenkort verhuizen of kan jouw woning wel een make-over gebruiken? Waarschijnlijk ben je dan nu al druk bezig met het verzamelen van inspiratie en ideeën om van jouw woning een echt ‘thuis’ te maken. De meeste mensen denken bij een make-over direct aan nieuwe meubels, nieuwe gordijnen en nieuwe accessoires. De vloer wordt al snel vergeten én dat terwijl de vloer de grootste sfeermaker in huis is. De vloer is niet alleen de basis van het huis, maar laat ook direct zien welke stijl en sfeer we in het huis kunnen verwachten. In dit artikel behandelen we drie verschillende vloeren van Fredparket.nl en laten we zien welke stijlen en woontrends hier bij passen.

Een romantische uitstraling met tapijt

Ondanks dat tapijt de afgelopen jaren een stuk minder in trek is in de woonkamer, zien we deze nog wel regelmatig terug in de slaapkamers. Dat is dan ook niet zo vreemd, want tapijt geeft een kamer direct een knusse en warme uitstraling. Veel mensen beschrijven een tapijt als een romantische sfeermaker in elke kamer. Het heeft ook wel wat, lekker saampjes op de grond op een warm en zacht tapijt. Deken en kussens erbij en je hebt even een moment met zijn tweetjes. Denk er wel over na dat een tapijt een minder goede keuze is als je last hebt van allergieën. Stof nestelt zich zeer gemakkelijk in de plooien van het tapijt en is bovendien moeilijk te verwijderen. Dit geeft al snel klachten bij mensen die daar gevoelig voor zijn.

Blijf neutraal met laminaat

Laminaat past bij vrijwel elke woonstijl. Doordat laminaat in bijna elke kleurencombinatie te vinden is, is er altijd wel een soort wat past bij de woonstijl naar keuze. Ga jij bijvoorbeeld voor een klassieke woonstijl? Dan zal de meest gangbare vloersoort waarschijnlijk tapijt worden. In de woonkamer kent dit echter best wel wat nadelen. Om van de voordelen van laminaat te genieten en toch die authentieke uitstraling te behouden kies je voor donkere en warme kleuren. Zo past het laminaat perfect bij de klassieke uitstraling en kan je ondertussen genieten van de vele voordelen van laminaat. Weet je niet zeker welk laminaat past bij jouw woonstijl? Vraag dan om advies aan de leverancier van de vloer. Zij kijken vast graag met je mee om samen een goede kleur uit te kiezen.

neutraal laminaat

PVC vloer met betonlook voor industrieel wonen

De industriële woonstijl is al enkele jaren niet meer weg te denken uit onze woontrends. Met de juiste vloer haal jij deze stijl gemakkelijk in huis. Een vloer met betonlook is de laatste jaren enorm populair geworden. Deze vloer past niet alleen bij vrijwel elke stijl, maar is ook nog eens ontzettend duurzaam. Het nadeel van beton is dat dit heel koud is aan de voeten. Gelukkig is daar de oplossing voor! De PVC vloer met betonlook biedt je alle voordelen van een gewone PVC vloer en geeft de woning binnen mum van tijd een industriële uitstraling. Zo sla je twee vliegen in één klap!

 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *